начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Пълномощно за свидетелство за съдимост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот Петрова » 25 Ное 2004, 00:59

Необходима ли е нотариална заверка на пълномощно от майка ми, за да подам молба за издаване на свидетелство за съдимост за нея? Също така ще ви бъда благодарна, ако можете да ми посочите образец на такова пълномощно!
Петрова
 

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот vagabon4o » 25 Ное 2004, 08:17

Като отидеш при нотариуса той ще ти го направи не бери грижаЗа да подадеш и вземеш свидетелство за съдимост опитай само с личната карта на майка ти,мисля че няма да имаш проблем,а ако я нямаш ,направи си при нотариус пълномощно
Аватар
vagabon4o
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 28 Ное 2004, 10:01

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот paint » 25 Ное 2004, 09:42

Необходим е и акта за раждане на лицето, за което ще подадеш молба за издаване на свидетелство за съдимост
paint
 

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот лунатик » 25 Ное 2004, 09:48

В бюрото за съдимост ще трябва да се носи и акта за ражданане на майката. Трябва да знае и имената на родителите на майката.
лунатик
 

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот digemar » 25 Ное 2004, 10:05

Няма закон, по който да има изискване за такова пълномощно. Нотариално се заверяват пълномощни само при точно определени случаи. В този случай е необходимо по искане /незаконосъобразно/ на съда. На практика не си заслужава да си тровиш нервите, завери си пълномощното и си вземи свидетелството.
digemar
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 03 Апр 2003, 14:44

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 25 Ное 2004, 12:42

Пълномощното трябва да е изрично тъй като общия ред е да се получава само лично, а нотариалната заверка я искат всички служители за да не могат да бъдат обвинени в нищо, пазят си работата хората разбираемо е... в пълномощното трябва да пише че ви упълномощава да подадете молбата и да получите готовото свидетелство за което ви предава и акта си за раждане и личната карта за справка,евентуално необходими за целта.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител
 
Мнения: 319
Регистриран на: 27 Фев 2002, 16:31
Местоположение: София

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

Мнениеот Петрова » 25 Ное 2004, 15:15

Благодаря на всички за отговорите! Все пак в тази наредба http://www.digesta.com/p/akt.asp?A=28450366 прочетох, че се изисква изрично пълномощно от живи възходящи роднини (както е в нашия случай), но не и нотариално заверено. Една заверка на подписа й би усложнила нещата, тъй като майка ми е в чужбина и мисля (може и да греша), че за да направи такава заверка трябва да ходи в българското консулство там, а то е доста далече. Дали от съда имат право да ме върнат, ако отида с пълномощно без заверка при положение, че наредбата не изисква такова?
Петрова
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron