начало

ВКС: Издръжката на детето може да се плати авансово ВКС: Издръжката на детето може да се плати авансово

КРАЖБА

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


КРАЖБА

Мнениеот pepaD » 21 Дек 2004, 11:37

Ограбиха ме сега е делото февруари на 8 мога ли да предявя граждански иск и кога.За да ми се възстанови поне част от откраднотото.
pepaD
 

Re: КРАЖБА

Мнениеот 123 » 21 Дек 2004, 12:06

до началото н асъдебното следствие в първата съдебно инстанция
123
 

Re: КРАЖБА

Мнениеот adresat » 21 Дек 2004, 13:06

Принципно- 123 е прав, но според мен, ако нямаш адвокат /повереник/, който да те представлява по делото- по- добре гр.иск да го изготвиш и представиш по делото предварително за да не изтървеш момента за предявяването му съдебно заседание. Обаче преди това отиди и виж каква е оценката на открадната ти вещ / по делото би следвало да има оценителна експертиза/, за да можеш да си определиш цената на иска. Освен това можеш да поискаш да бъдеш конституиран и като частен обвинител- за да можеш да обжалваш присъдата в частта й относно наказанието- ако не си доволен.
adresat
 

Re: КРАЖБА

Мнениеот pepaD » 21 Дек 2004, 13:11

Благодаря Ви много.Значи вече мога да отида и да подам иска в деловодството.Нямам адвокат и малкото пари които бях заделила бяха в къщи и заминаха и просто не мога да си позволя адвокат.Благодаря Ви още веднъж много.
pepaD
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron