начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

обстоятелствена проверка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


обстоятелствена проверка

Мнениеот tsveta12 » 27 Ное 2014, 10:34

В служба "Местни данъци и такси" имота е деклариран на името на баба ми и баща ми. И двамата са починали. Наследници на баща ми сме аз и брат ми. Баба ми има още 2 деца.За този имот няма нотариален акт.Ще е необходимо да се снабдим с такъв чрез молба-декларация за обстоятелствена проверка аз и брат ми.Въпроса ми е може ли това да стане без присъствието и съгласието на другите две деца на баба ми/т.к в данъчната оценка ще фигурират и техните имена със съответните части/.Имота се обитава и поддържа от нас много повече от десет години.
tsveta12
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Юни 2014, 21:09

Re: обстоятелствена проверка

Мнениеот kdkrastev1234 » 28 Ное 2014, 07:48

Ако те фигурират в данъчната оценка, значи вече сте декларирали имота като съсобствен, т.е . признали сте че той не е само ваш и не следва да ви бъде съставен нотариален акт по обстоятелствена проверка.
Иначе има начин да се снабдите с нотариален акт, без нежеланите наследници да фигурират в него. Желателно е да се консултирате с адвокат, за да ви обясни подробно рисковете, тъй като при евентуално оспорване такъв акт лесно може да бъде обезсилен.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 631
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron