начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Право и Интернет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Право и Интернет

Мнениеот Мариела » 26 Фев 2005, 20:06

Мога ли да се обърна към съда, ако някой е публикувал в интернет сайт в раздел "Компаньонки" обява с моите снимка, име и телефонен номер?
Мариела
 

Re: Право и Интернет

Мнениеот роро » 26 Фев 2005, 20:30

дай адреса на сайта да видим за какво става дума
роро
 

Re: Право и Интернет

Мнениеот "." » 26 Фев 2005, 21:07

Предполагам става дума за обикновена Ваша снимка, с която някой от някъде е се е сдобил и си е направил "шега" с Вас. Неприятна работа, но аз си мисля, че освен да подадете тъжба за нанесена обида, друго не можете да направите.
Сайтовете, които публикуват такива обяви би трябвало предварително да искат изричното писмено съгласие или декларация от всеки, който пуска обява с подобно съдържание. Мисля, че трябва да попитате точно как става публикуването на снимки в този сайт и какви са гаранциите срещу злоупотреби.
Ако някой има друга идея как да се постъпи ще ми бъде интересно, защото никой не е застрахован от подобни недоброжелателни постъпки.
"."
 

Re: Право и Интернет

Мнениеот miss pravo » 26 Фев 2005, 23:01

moje da go sydish da, stiga da znaesh kogo:)
miss pravo
 

Re: Право и Интернет

Мнениеот plprodanov » 27 Фев 2005, 17:29

Тук въпроса опира до общото правило, че за да бъде осъдено лицето следва да е извършило предвиден в наказателния кодекс състав на престъпление. Дори и да бъде квалифицирано по някой наказателен състав шанса да се докаже е нищожен, почти никакъв. Нито знаете кое е лицето, най - много по Ай пи адреса на сървара да разберете от кой град изхожда регистрацията. И ако изобщо решите да се обърнете към правосъден орган това следва да е Районната прокуратура по Вашето местоживеене, а не съда.
plprodanov
Младши потребител
 
Мнения: 47
Регистриран на: 20 Фев 2005, 20:50

Re: Право и Интернет

Мнениеот indi_AD » 02 Мар 2005, 14:41

Естествено, че може да се разбере лицето, качило обявата! Ако се окаже сървър, даващ под наем домейни, тогава по ЗЗД, иначе си е обида по НК.
Да, може да ги съдите, но......... Обидата е престъпление от частен характер, т.е. прокуратура (районна) не може да Ви помогне. Уредбата за образуване на наказателно производство е в чл.56 и сл. от НПК, като тъжбата се адресира до районния съд по ваше местоживеене. Първоначално следва да се установи нет адреса, след което сървъра (на който е публикувана обявата), после - фирмата или физическото лице, което "държи" домейна.

Успех!

...and justice for all!
indi_AD
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта


cron