начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 11:59

Къде биеш по погребения. Мразя тази дума. Дядо ми е на 91 години и има много малко проблеми. Погребението е повод за почерпка, както и да го гледаш. Но да не се навираме в дела, които не разбираме.

Дори да обидя атеистите - всичко е маскарад на провидението и наистина трябва да си твърде сляп и самовлюбен, за да не разбереш, че всичко е интересна приказка.
Религиозната част от моето написано не трябва да се чете от правоспособни шофьори - опасно е за здравето им.

Не съм сдухан - напротив - воювам с такива силни врагове в ежедневието си, че ако не беше истина - че нещо ни закриля - аз щеше да съм доста обезверен в себе си. Но наистина е така - освен суеверието - както и лотарията, много съм закрилян от висши организации. Но рицарската чест е труден дан.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 01 Авг 2015, 13:41

Е,това което бих педположил за теб е че,си господар на себеси :arrow: а не роб :idea: основата на успеха е ментално-психична-върху нея стъпва волята за пълен себеконтрол и така си налагаш ЖЕЛАНА съдба,а не се примиряваш с трагични последици от себеробия-тоест безсилен си да се промениш,което е и диагноза на това общество-роби на първични инстинкти...

Тези от него,кото вече твърде късно са го забелязали заливат новините с предсмъртни писма,повод за нови подигравки и зверства върху тях от силните на деня ,превръщащо се в пошъл кръговрат-обществен тертип.
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 15:12

Всеки ден е празник - защо не. Например утре вечер ще дават - Джим Кери - който е невероятен комик, макар и не толкова класически. Смей се и се радвай. Голяма работа са големите работи. Но всеки си има предопределеност. Но не ми се харесва ситуацията. Излишното напъване обаче е вредно, роботизира те до крайност. Кога ще напраиш почивка . Ето - дори и Славишоу са ваканция, но последно имаха много слаби скечове и програми. Умората си казва думата.

Затова са тъпи тези призиви - тъпо е да искат реформа, а ние да не сме от жилязо - то не е физическа работа, а най-висшата дейност на природата - умствена и едва ли не философска - което заморява мозъка.

Работник получава примерно 2 500 калории на ден - тежка физическа умора. Умствен труд - по-малко му трябва - но има капацитет на мозъка - както и на мускулите. Призивите за ускоряване на делата ще влезнат в форсиране на двигателите - това са главно съдиите. Дори и да ти носят доклада всяка сутрин, всеки ден, какво от това - можеш да реагираш негативно и субективно. Може и да се произнесеш както трябва - но не вярвам в това.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 01 Авг 2015, 16:52

ДА обобщим...до този момент темата е диалогична,почти :arrow: приемайки че липсва арбитърна страна това означава ли игнорация от прегледалите я за мнение поради-

- оттегчение;
- безсилие;
- събота е :idea: ;
- че и 1 агуст :arrow: ...

иначе интересен текст,ако сменим жена с общество
http://vbox7.com/play:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 18:09

Не е задължително участието. Освен това е трудно - поради изложените горе причини. Калории. При тези концлагерски разкладки на работещите в СС, кой ще ти се пъне и в събота да ти отговаря. Тук има точно 2-ма съдии и 2-ма съдебни изпълнители и няколко работещи в сферата на правоприлагането - юрисконсулти и прокурори, следователи, дознатели. Напосоки си говоря.

По принцип никой няма да си мръдне пръста да споделя мнения, защото не го касае - на заплатка и къмпинг през лятото. Ако беше частна фирма - имаш една отпуска и това е. Но пък така е. Отпуск трябва да има. Аз поне да си пусна една брада - ама пък ми се вижда тъпо.
Адвокатите не сме част от СС - под никаква форма. Сега премиера се произнесе - да се сложи край на адвокатските тайни? Ние сме спасители на обвинените и на длъжниците - това е нормално и се приема за нормално. Какви ще са тези адвокати които сътрудничат на двете страни - някакви ошашавени? Но да не пригласяме на опозицията - правителството има мандат и да си го изкара, а не през минути да ми кукат за избори.
Против всякакви реформи съм, твърдо - това значи да ми се смекне главътъ на мен. Ако плюят внезапно решения - къде отива работата. А нали - няма служебно начало и аз трябва да се пъна в момента, а не да пиша на бланкет. Изобщо котешки усмивки на този или онзи.

Някой се е помислил за великата кантора и си мисли за момента, когато ще гепи монополното първенство и така нататъка. Натам отиват работите.
Честна дума тъпа работа.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 01 Авг 2015, 19:41

СЛУЧАЙНО се зачетох тук за лагерите...и ПАК :idea: :arrow:
Турците от селото много ни защитаваха. Като ятаци ни бяха. Турчин никога не предаде наше момиче, докато българите ни предаваха. Помагаха ни и материално - храна да си купим, казваха ни кога сме получили запис, така старшините не можеха да крият парите от нас.
http://www.decommunization.org/Testimonies/Nojarevo.htmборба за коричка хляб и ЖИВОТ..

А,за великите кантори ли-марин марковски все по-рядко се вижда в зала :arrow: наема си адвокат да го делегира-който е по-пасивен и от служебен такъв :| после защо е все по-непопуларен :!: иначе е на бойно дежурство по всички телевизии,кабеларки и радиоточки и сам си вкарва автогола въпреки медйната си популярност 8) време е да падне отвисоко като всеки такъв,не спазващ договора с клиента си.

Ето ти,да речем имаш тоя месец 30 клиенти\дела-какво качество би постигнал,разхфъргайки обектите си на подизпълнители с съмнителна репутация и без да знае клиента,че никакъв марковски нее наел въпреки че ръка му брои пачките,а на делото се явява непознат\а бездушен\а статист\тка,изчерпващ\а защитата с представянето си в зала.

Как би си защитил интереса от подобни действия,неописани в договора.

..но тия незаслужени хилядарки,дето ги тъпче по джобовете си са порядъчно прокълнати,и гледам позаслабва напоследък та да се не окаже чее като Александър Божков вече :D :mrgreen:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 20:59

Марковски си е ОК. На него му помага синът му. И нямат брак - мърморстват нещо, ама общи приказки. Човека си остана стабилен и на място.

Всъщност има огромна завист между адвокатите, огромна - почти като навсякъде. Ама искрена - неподправена, разливаща се като Дзифт между паветета и трамвайните релси. И напоследък ще стане наистина така че да се заглеждаме по купичките на другия. Защото аз като мравка работя и т.н. да не се прехвалвам, но колегите залитнаха много по корпорации, които плащат - не плащат - но носят стабилен доход. Но това е извън темата за съдебните бакии. Има свръх специализация и мен ми се пречи по определени дела - един вид не си ни познат. В смисъл - не че правя нещо грешно, но те са се окопали определени лица и така. В смисъл чак по мега известни дела така или иначе няма да те допуснат. Там е борба - но лисиците сме като ято и минаваме по други пътечки. На практика има пари за всички, но клиентите на практика също са хищници и си пазят интереса. Впрочем тарифите са непосилни за обикновен престъпник. За клиент от ранга на СТ. Соф е без значение. Но всъщност си остава петно, както и да го търкаш. Проблемът не се допира до адвокатите. Злоупотреби винаги ще има и няма как да спрат. Правят се показни избирателни акции и така.

Всеки иска да го защитава известен юрист, но като няма кой да го направи - ще намалеят и деянията - тоест има праг на престъпността след който ще почнат да ги пропускат шутовете на прокурорите - изобщо интересна картинка.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 02 Авг 2015, 10:00

Единственото решение,е да нямаш чувства в такъв свят :idea:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 06 Дек 2015, 12:35

повече от наложително е да им се отнемат ежегодишните "коледни бонуси", измерващи се в милиони левове на тутманиците от прокуратурата и съда! Доказано е, че ползата от тях (тутманиците) е точно никаква.
Още с идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. вътрешният министър Цветан Цветанов настойчиво се опитваше да въведе задължителна процедура по допуск до класифицирана информация за членовете на съдебния съвет. А това щеше да позволи на подчинените му спецслужби и ДАНС да проверяват кадровиците на Темида. Идеята отпадна, след като бе разкритикувана от ВСС и неправителствени организации, тъй като щеше да доведе до ситуация на неправомерно влияние и натиск на изпълнителната власт върху съдебната.

и поддържате ли мнението,че по-отговорен е СЪДЪТ от прокурора по зодов :idea: :arrow:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 22 Дек 2015, 01:27

sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron