начало

Маските на открито са задължителни, когато не може да се спази дистанция от 1,5 метра Маските на открито са задължителни, когато не може да се спази дистанция от 1,5 метра

КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 11:59

Къде биеш по погребения. Мразя тази дума. Дядо ми е на 91 години и има много малко проблеми. Погребението е повод за почерпка, както и да го гледаш. Но да не се навираме в дела, които не разбираме.

Дори да обидя атеистите - всичко е маскарад на провидението и наистина трябва да си твърде сляп и самовлюбен, за да не разбереш, че всичко е интересна приказка.
Религиозната част от моето написано не трябва да се чете от правоспособни шофьори - опасно е за здравето им.

Не съм сдухан - напротив - воювам с такива силни врагове в ежедневието си, че ако не беше истина - че нещо ни закриля - аз щеше да съм доста обезверен в себе си. Но наистина е така - освен суеверието - както и лотарията, много съм закрилян от висши организации. Но рицарската чест е труден дан.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 01 Авг 2015, 13:41

Е,това което бих педположил за теб е че,си господар на себеси :arrow: а не роб :idea: основата на успеха е ментално-психична-върху нея стъпва волята за пълен себеконтрол и така си налагаш ЖЕЛАНА съдба,а не се примиряваш с трагични последици от себеробия-тоест безсилен си да се промениш,което е и диагноза на това общество-роби на първични инстинкти...

Тези от него,кото вече твърде късно са го забелязали заливат новините с предсмъртни писма,повод за нови подигравки и зверства върху тях от силните на деня ,превръщащо се в пошъл кръговрат-обществен тертип.
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 15:12

Всеки ден е празник - защо не. Например утре вечер ще дават - Джим Кери - който е невероятен комик, макар и не толкова класически. Смей се и се радвай. Голяма работа са големите работи. Но всеки си има предопределеност. Но не ми се харесва ситуацията. Излишното напъване обаче е вредно, роботизира те до крайност. Кога ще напраиш почивка . Ето - дори и Славишоу са ваканция, но последно имаха много слаби скечове и програми. Умората си казва думата.

Затова са тъпи тези призиви - тъпо е да искат реформа, а ние да не сме от жилязо - то не е физическа работа, а най-висшата дейност на природата - умствена и едва ли не философска - което заморява мозъка.

Работник получава примерно 2 500 калории на ден - тежка физическа умора. Умствен труд - по-малко му трябва - но има капацитет на мозъка - както и на мускулите. Призивите за ускоряване на делата ще влезнат в форсиране на двигателите - това са главно съдиите. Дори и да ти носят доклада всяка сутрин, всеки ден, какво от това - можеш да реагираш негативно и субективно. Може и да се произнесеш както трябва - но не вярвам в това.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 01 Авг 2015, 16:52

ДА обобщим...до този момент темата е диалогична,почти :arrow: приемайки че липсва арбитърна страна това означава ли игнорация от прегледалите я за мнение поради-

- оттегчение;
- безсилие;
- събота е :idea: ;
- че и 1 агуст :arrow: ...

иначе интересен текст,ако сменим жена с общество
http://vbox7.com/play:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 18:09

Не е задължително участието. Освен това е трудно - поради изложените горе причини. Калории. При тези концлагерски разкладки на работещите в СС, кой ще ти се пъне и в събота да ти отговаря. Тук има точно 2-ма съдии и 2-ма съдебни изпълнители и няколко работещи в сферата на правоприлагането - юрисконсулти и прокурори, следователи, дознатели. Напосоки си говоря.

По принцип никой няма да си мръдне пръста да споделя мнения, защото не го касае - на заплатка и къмпинг през лятото. Ако беше частна фирма - имаш една отпуска и това е. Но пък така е. Отпуск трябва да има. Аз поне да си пусна една брада - ама пък ми се вижда тъпо.
Адвокатите не сме част от СС - под никаква форма. Сега премиера се произнесе - да се сложи край на адвокатските тайни? Ние сме спасители на обвинените и на длъжниците - това е нормално и се приема за нормално. Какви ще са тези адвокати които сътрудничат на двете страни - някакви ошашавени? Но да не пригласяме на опозицията - правителството има мандат и да си го изкара, а не през минути да ми кукат за избори.
Против всякакви реформи съм, твърдо - това значи да ми се смекне главътъ на мен. Ако плюят внезапно решения - къде отива работата. А нали - няма служебно начало и аз трябва да се пъна в момента, а не да пиша на бланкет. Изобщо котешки усмивки на този или онзи.

Някой се е помислил за великата кантора и си мисли за момента, когато ще гепи монополното първенство и така нататъка. Натам отиват работите.
Честна дума тъпа работа.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 01 Авг 2015, 19:41

СЛУЧАЙНО се зачетох тук за лагерите...и ПАК :idea: :arrow:
Турците от селото много ни защитаваха. Като ятаци ни бяха. Турчин никога не предаде наше момиче, докато българите ни предаваха. Помагаха ни и материално - храна да си купим, казваха ни кога сме получили запис, така старшините не можеха да крият парите от нас.
http://www.decommunization.org/Testimonies/Nojarevo.htmборба за коричка хляб и ЖИВОТ..

А,за великите кантори ли-марин марковски все по-рядко се вижда в зала :arrow: наема си адвокат да го делегира-който е по-пасивен и от служебен такъв :| после защо е все по-непопуларен :!: иначе е на бойно дежурство по всички телевизии,кабеларки и радиоточки и сам си вкарва автогола въпреки медйната си популярност 8) време е да падне отвисоко като всеки такъв,не спазващ договора с клиента си.

Ето ти,да речем имаш тоя месец 30 клиенти\дела-какво качество би постигнал,разхфъргайки обектите си на подизпълнители с съмнителна репутация и без да знае клиента,че никакъв марковски нее наел въпреки че ръка му брои пачките,а на делото се явява непознат\а бездушен\а статист\тка,изчерпващ\а защитата с представянето си в зала.

Как би си защитил интереса от подобни действия,неописани в договора.

..но тия незаслужени хилядарки,дето ги тъпче по джобовете си са порядъчно прокълнати,и гледам позаслабва напоследък та да се не окаже чее като Александър Божков вече :D :mrgreen:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2015, 20:59

Марковски си е ОК. На него му помага синът му. И нямат брак - мърморстват нещо, ама общи приказки. Човека си остана стабилен и на място.

Всъщност има огромна завист между адвокатите, огромна - почти като навсякъде. Ама искрена - неподправена, разливаща се като Дзифт между паветета и трамвайните релси. И напоследък ще стане наистина така че да се заглеждаме по купичките на другия. Защото аз като мравка работя и т.н. да не се прехвалвам, но колегите залитнаха много по корпорации, които плащат - не плащат - но носят стабилен доход. Но това е извън темата за съдебните бакии. Има свръх специализация и мен ми се пречи по определени дела - един вид не си ни познат. В смисъл - не че правя нещо грешно, но те са се окопали определени лица и така. В смисъл чак по мега известни дела така или иначе няма да те допуснат. Там е борба - но лисиците сме като ято и минаваме по други пътечки. На практика има пари за всички, но клиентите на практика също са хищници и си пазят интереса. Впрочем тарифите са непосилни за обикновен престъпник. За клиент от ранга на СТ. Соф е без значение. Но всъщност си остава петно, както и да го търкаш. Проблемът не се допира до адвокатите. Злоупотреби винаги ще има и няма как да спрат. Правят се показни избирателни акции и така.

Всеки иска да го защитава известен юрист, но като няма кой да го направи - ще намалеят и деянията - тоест има праг на престъпността след който ще почнат да ги пропускат шутовете на прокурорите - изобщо интересна картинка.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 02 Авг 2015, 10:00

Единственото решение,е да нямаш чувства в такъв свят :idea:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 06 Дек 2015, 12:35

повече от наложително е да им се отнемат ежегодишните "коледни бонуси", измерващи се в милиони левове на тутманиците от прокуратурата и съда! Доказано е, че ползата от тях (тутманиците) е точно никаква.
Още с идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. вътрешният министър Цветан Цветанов настойчиво се опитваше да въведе задължителна процедура по допуск до класифицирана информация за членовете на съдебния съвет. А това щеше да позволи на подчинените му спецслужби и ДАНС да проверяват кадровиците на Темида. Идеята отпадна, след като бе разкритикувана от ВСС и неправителствени организации, тъй като щеше да доведе до ситуация на неправомерно влияние и натиск на изпълнителната власт върху съдебната.

и поддържате ли мнението,че по-отговорен е СЪДЪТ от прокурора по зодов :idea: :arrow:
sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Re: КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА съдебен брак

Мнениеот sterster » 22 Дек 2015, 01:27

sterster
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 03 Май 2015, 11:24

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron