начало
Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги

Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защита!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 12 Фев 2016, 00:45

Ох един човек, който иска да ми помогне! Това е просто много хубаво да го разбера, защото това ме радва, защото аз също стигнах до тук само, защото исках да помогна на двама мои приятели да НЕ се избият по между си и затова те сега искат да ми помогнат, защото знаят, че аз отидох там само за да не позволя нещо лошо да стане и са ми благодарни. Затова и аз се боря да докажа на съда, че аз НЯМАМ вина за нищо в този случай. Беше ми интересно дали и колко хора биха решили да ми помогнат и да се застъпят за мен. Затова създадох своя блог в интернет, където публикувах цялата информация и материали за да може всеки да види всичко до край и да разбере, че тук няма скрити неща, а всичко написано е истина! Аз съм зодия Водолей и много пъти, когато помагам на познати и непознати хора после аз патя, но това НЕ ме пречупва и НЕ позволявам да ме превърне в един безчувствен и егоистичен човек, който не иска да помогне на никой човек в трудна ситуация. Относно това за подкрепата и от други хора и аз го мислих да го направя, защото имам много приятели с които се запознах от протестите във Варна и самия аз подкрепям силно протестите във Варна и в България, защото така трябва да правим, когато виждаме нередности и в този ред искам да покажа на всички тук видео материали, който аз съм качил в един американски сайт за гражданска журналистика, който се посещава от различни хора от целия свят. Всички материали от името на потребител rodnilb аз съм ги качвал, а в някой дори участвам: http://www.liveleak.com/browse?q=Bulgaria%2C+Varna
А Вие юрист ли сте?
Делото ми пред Апелативния съд във Варна ще бъде на 15.04.2016 г. от 09:00 ч.
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 12 Фев 2016, 01:09

rodnilb написа:Ох един човек, който иска да ми помогне! Това е просто много хубаво да го разбера, защото това ме радва, защото аз също стигнах до тук само, защото исках да помогна на двама мои приятели да НЕ се избият по между си и затова те сега искат да ми помогнат, защото знаят, че аз отидох там само за да не позволя нещо лошо да стане и са ми благодарни. Затова и аз се боря да докажа на съда, че аз НЯМАМ вина за нищо в този случай. Беше ми интересно дали и колко хора биха решили да ми помогнат и да се застъпят за мен. Затова създадох своя блог в интернет, където публикувах цялата информация и материали за да може всеки да види всичко до край и да разбере, че тук няма скрити неща, а всичко написано е истина! Аз съм зодия Водолей и много пъти, когато помагам на познати и непознати хора после аз патя, но това НЕ ме пречупва и НЕ позволявам да ме превърне в един безчувствен и егоистичен човек, който не иска да помогне на никой човек в трудна ситуация. Относно това за подкрепата и от други хора и аз го мислих да го направя, защото имам много приятели с които се запознах от протестите във Варна и самия аз подкрепям силно протестите във Варна и в България, защото така трябва да правим, когато виждаме нередности и в този ред искам да покажа на всички тук видео материали, който аз съм качил в един американски сайт за гражданска журналистика, който се посещава от различни хора от целия свят. Всички материали от името на потребител rodnilb аз съм ги качвал, а в някой дори участвам: http://www.liveleak.com/browse?q=Bulgaria%2C+Varna
А Вие юрист ли сте?
Делото ми пред Апелативния съд във Варна ще бъде на 15.04.2016 г. от 09:00 ч.


Не, не съм юрист, но също съм страдал от правосъдието ни и имам богат опит в съдебната зала.
АС - Варна спря ли изпълнението на присъдата?
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 12 Фев 2016, 01:36

Това беше поискано от моя адвокат, но за съжаление съдия Живка Денева НЕ спря изпълнението и за това реално аз не знам как ще дойда на това дело.... Аз лично пуснах молба за отвода на съдия Денева от моето дело въз основа на чл. 29, ал. 2 от НПК, защото за мен това, че тя НЕ спря изпълнението на наказанието ми беше явен акт на нейната предубеденост и липсата на безпристрастност, защото в исковата молба на моя адвокат са посочени множество основателни доводи за цялостното ми оправдаване по това обвинение или за връщането на делото за ново преразглеждане, но въпреки това съдия Денева реши да НЕ спре изпълнението на присъдата ми и така да ме прати още от сега в затвора, което показва от сега нейната предубеденост в моята ВИНОВНОСТ още преди дори да се е състоял съдебния процес в Апелативния съд. Допълнително основание за причината за предубедеността и пристрастността на съдия Денева аз посочих, че допускам тя да идва от факта, че аз съм писал множество отрицателни коментари в интернет по различни дела в които е била съдия г-жа Денева и затова сега вярвам, че ми прави това нарочно! Последните ми отрицателни коментари, които съм правел спрямо нейно дело бяха по делото в Апелативния съд, където в лицето на съдия Живка Денева двамата биячи от Варна, които през 2011 година пребиха брутално трима млади студенти от военноморското училище им бяха умишлено ЗАНИЖЕНИ и преобразувани присъдите като така им бяха свалени с по цели 10 години от наказанието, но сега това дело го върнаха от ВКС за ново преразглеждане от друг състав на АС-Варна. Но допълнително към това след изпращането на молбата ми за отвод на съдия Денева същата НЕ се произнесе повече от две седмици при, което автоматично с това си бездействие тя допусна още от сега процесуално нарушение по чл. 31, ал. 4 тъй като трябваше целия състав да се събере и да заседава по тази молба и да се произнесе по нейната допустимост НЕЗАБАВНО, защото така е записано под този член в НПК-то, но те и така НЕ се поизнесоха повече от две седмици и с това допуснаха нарушение. След това аз изпратих втора молба за отвод на съдия Денева и тогава вече тя благоволи да се произнесе НЕЗАБАВНО, но разбира се ОТКАЗА да си отведе. С това тя показа, че много държи да остане по моето дело и тя да го гледа на всяка цена, защо ли...?!? Ако наистина тя НЕ е предубедена и ако наистина и безпристрастна нека си даде отвод след като някой и го иска, какво толкова странно или нередно има в това казвам аз. Съдии има и други в Апелативния съд, които също може да ми гледат делото така, че не е казано, че непременно съдия Денева трябва да ми гледа делото на всяка цена освен ако тя не е решила да ме "накаже" за това, че съм споделял своето отрицателно мнение по отношение на нейната работа... Изводите си ги направете Вие сами, колко е честен и справедлив нашия съд! Да днес съм аз тука, но утре може да е всеки на моето място без вина осъден...!
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот crossbike » 12 Фев 2016, 11:01

Най-важно е всеки в държавата да се изживява като адвокат, съдия, прокурор и прочие, без дори да притежава необходимите знания, подготовка и удостоверения за това.
Лошото е, че хората не осъзнават опасността от тази народна самодейност до момента, в който дойде време за привеждане на присъдата в изпълнение, принудително изпълнение от съдебен изпълнител и т.н.
Чак тогава се осмисля нуждата от адвокатска защита, която е нищо повече или по-малко от грижата, която би положил лекар за физическото и/или душевно здраве на пациентите си.
Успех в пестенето на пари и даването на некомпетентни съвети!
Вие сте реклама за всеки адвокат, а действията ви са ярък пример какво не бива да се прави.
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 12 Фев 2016, 11:53

rodnilb написа:Това беше поискано от моя адвокат, но за съжаление съдия Живка Денева НЕ спря изпълнението и за това реално аз не знам как ще дойда на това дело.... Аз лично пуснах молба за отвода на съдия Денева от моето дело въз основа на чл. 29, ал. 2 от НПК, защото за мен това, че тя НЕ спря изпълнението на наказанието ми беше явен акт на нейната предубеденост и липсата на безпристрастност, защото в исковата молба на моя адвокат са посочени множество основателни доводи за цялостното ми оправдаване по това обвинение или за връщането на делото за ново преразглеждане, но въпреки това съдия Денева реши да НЕ спре изпълнението на присъдата ми и така да ме прати още от сега в затвора, което показва от сега нейната предубеденост в моята ВИНОВНОСТ още преди дори да се е състоял съдебния процес в Апелативния съд. Допълнително основание за причината за предубедеността и пристрастността на съдия Денева аз посочих, че допускам тя да идва от факта, че аз съм писал множество отрицателни коментари в интернет по различни дела в които е била съдия г-жа Денева и затова сега вярвам, че ми прави това нарочно! Последните ми отрицателни коментари, които съм правел спрямо нейно дело бяха по делото в Апелативния съд, където в лицето на съдия Живка Денева двамата биячи от Варна, които през 2011 година пребиха брутално трима млади студенти от военноморското училище им бяха умишлено ЗАНИЖЕНИ и преобразувани присъдите като така им бяха свалени с по цели 10 години от наказанието, но сега това дело го върнаха от ВКС за ново преразглеждане от друг състав на АС-Варна. Но допълнително към това след изпращането на молбата ми за отвод на съдия Денева същата НЕ се произнесе повече от две седмици при, което автоматично с това си бездействие тя допусна още от сега процесуално нарушение по чл. 31, ал. 4 тъй като трябваше целия състав да се събере и да заседава по тази молба и да се произнесе по нейната допустимост НЕЗАБАВНО, защото така е записано под този член в НПК-то, но те и така НЕ се поизнесоха повече от две седмици и с това допуснаха нарушение. След това аз изпратих втора молба за отвод на съдия Денева и тогава вече тя благоволи да се произнесе НЕЗАБАВНО, но разбира се ОТКАЗА да си отведе. С това тя показа, че много държи да остане по моето дело и тя да го гледа на всяка цена, защо ли...?!? Ако наистина тя НЕ е предубедена и ако наистина и безпристрастна нека си даде отвод след като някой и го иска, какво толкова странно или нередно има в това казвам аз. Съдии има и други в Апелативния съд, които също може да ми гледат делото така, че не е казано, че непременно съдия Денева трябва да ми гледа делото на всяка цена освен ако тя не е решила да ме "накаже" за това, че съм споделял своето отрицателно мнение по отношение на нейната работа... Изводите си ги направете Вие сами, колко е честен и справедлив нашия съд! Да днес съм аз тука, но утре може да е всеки на моето място без вина осъден...!


И аз преди години имах проблеми с една съдийка от РС - Плевен, която отказа да се отведе по едно мое дело, но после същата беше принудена да прекрати делото поради изтичане на 15 годишна абсолютна давност. Милата бързаше да го завърши за да не се стига до прекратяване по давност и затова не си даде отвод, но стана така, че тя лично го прекрати по чл. 82 (3) от НК. Сега съдя РС - Плевен и Прокуратурата на РБ по чл. 49 от ЗЗД във вр. с чл.6 ал.1 от ЕКЗПЧОС за продължилото срещу мен 11 години съдебно следствие до 2010 г..
П.П. Не се притеснявай, може за добро да е, ако те вкарат в затвора и после ти отменят присъдата. Ще осъдиш Прокуратурата на РБ за голяма сума пари.
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 12 Фев 2016, 14:26

Аз това го знам, но не искам да се стига до там! Просто е безсмислено това. Аз държа да се видят и материалите на моята защита и така да се докаже моята невинност. А по отношение на това да се наеме адвокат и т.н.. аз от самото начало тук съм писал, че ИМАМ и винаги съм имал адвокат по този случай от който НЕ бях доволен в началото още, когато делото започваше в районния съд тъй като той явно не пожела да докаже моята невинност още там и така да бъда оправдан там аз, а умишлено остави това дело да тръгне по редицата на всички инстанции и така да ми вземе двойно повече пари! Аз подробно съм обяснил това тук. И сега имам и ще имам адвокат на делото пред Апелативния съд просто споделям за моя проблем тук с Вас, защото искам ако някой допълнително иска и реши да помогне да може да го направи! Аз НЕ съм казвал никъде, че ще ходя на делото си без адвокат...!
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 13 Фев 2016, 16:10

rodnilb написа:Аз това го знам, но не искам да се стига до там! Просто е безсмислено това. Аз държа да се видят и материалите на моята защита и така да се докаже моята невинност. А по отношение на това да се наеме адвокат и т.н.. аз от самото начало тук съм писал, че ИМАМ и винаги съм имал адвокат по този случай от който НЕ бях доволен в началото още, когато делото започваше в районния съд тъй като той явно не пожела да докаже моята невинност още там и така да бъда оправдан там аз, а умишлено остави това дело да тръгне по редицата на всички инстанции и така да ми вземе двойно повече пари! Аз подробно съм обяснил това тук. И сега имам и ще имам адвокат на делото пред Апелативния съд просто споделям за моя проблем тук с Вас, защото искам ако някой допълнително иска и реши да помогне да може да го направи! Аз НЕ съм казвал никъде, че ще ходя на делото си без адвокат...!

Може да получиш солидна сума, ако лежиш 8-9 месеца в затвора. Под солидна сума имам предвид около 50 000 лева. Всичко това с уговорката, че присъдата ти бъде отменена.
По историята ти може да се направи сценарий на филм.
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 13 Фев 2016, 17:01

Хаха виж така е и си прав, но истината е че аз си имам собствен бизнес и НЕ искам техните пари, а просто искам да видят материалите и на моята защита и да ме оставят на мира мен, защото пак казвам, че аз в този случай се включих само за да помогна на двама мои дългогодишни приятели тревомани, които да НЕ се избият заради общия им грабеж, който направили, в който пък аз нямам нищо общо! И те знаят много добре това и именно, затова искат и се опитват да ми помогнат, но никой не ги слуша тях вече, защото така им отърва на обвинението и на съда, защото в противен случай те знаят, че ако приемат материалите на моята защита то те трябва да ме оправдаят, а това на тях не им се харесва! Нашата съдебна система искат да отчитат дейност с такива обикновени граждани като мен и с такива малки и прости дела и гражданите да си мислят, че съда работи качествено и правилно. Искат да показват статистика с голям процент осъдени обвинени и така да могат, когато искат и бъдат помолени, мотивирани по различни начини да оправдават и да оправят техни хора или хора като Христо Бисеров, Цветан Цветанов и т.н.. Все големи и известни личности, които обаче ако погледнем реално са ощетили всички нас гражданите на Република България с по много от техните действия и далавери, но въпреки това те излизат чисти от съда, а аз и хора като мен сме осъждани макар зад мен да застават всички участници в дадения случай... Това показва този явен и крайно несправедлив двоен стандарт по отношение на правораздаването в нашата държава! На това се ядосвам аз и за това протестирам и искам, колкото се може повече хора да виждат моя случай и всички други такива като моя за да виждат отново и отново, какво се случва в нашата родна правосъдна система. Как редица свидетели дават гласни и писмени показания в моя защита и продължават да го правят по етапно по инстанциите, но никой НЕ гледа това и изобщо не се интересува от този факт, че аз наистина съм невинен, защото не съм направил нищо лошо и именно затова всички тези свидетели, които са участвали в този инцидент се опитват да ми помогнат, защото не искат да допуснат невинен човек да бъде осъден несправедливо, но на съда видно, че изобщо НЕ му пука от това. Всички тези свидетели по случая, които са в моя защита, а то няма такива, които да са срещу мен освен прокурора са хора от различни семейства и на различна възраст. Това не е един определен човек, когото да приеме съда, че примерно аз съм му въздействал по някакъв начин да си промени показанията, а това са няколко различни хора с различни професии от различни семейства и на различна възраст! Е аз толкова всички ли успях да "подкупя" примерно, че те така задружно и систематично да се опитват да кажат на съда, че аз лично нямам никаква вина за нищо по този случай. Тук основен фактор за всички тези действия на свидетелите е съвестта им! Това, че те знаят много добре, че аз нямам никаква вина за нищо и че всичко това с мен се е случило, защото те са били умишлено подведени от дознателите в полицията още по време на ДП и именно, затова хората сега искат и се опитват да поправят грешката си, но това просто не е изгодно нито на прокуратурата, нито на съда. Вие дори може да забележите в моя блог в интернет (http://osadenbezvina.blogspot.bg) още в началото в обвинителния акт на прокуратурата срещу нас, че и на двама ни бяха повдигнати повече и по сериозни обвинения като в последствие те свалиха едното по чл. 144, ал. 3 от НК. Но това показва също, че именно думите на св. Веселин Иванов са истина, че точно дознателите от полицията са искали умишлено и целенасочено да ни вкарат в затвора за, колкото се може по дълго време и затова са "украсили" буквално обвиненията срещу нас и затова именно те са били хората, който са написали всички показания на свидетелите по ДП и само са ги накарали те да ги разпишат, както обяснява и св. Иванов! Но той искаше да разкаже това пред съда и дори ме помоли да кажа на моя адвокат той да го разпита в тази насока и да му даде възможност законосъобразно той да обясни пред съда, какво се е случило в полицията и защо сега се получава всичкото това разминаване в показанията им, но моя адвокат и така НЕ пожела да се възползва от това и Веселин НЕ можа да обясни истината. Изводите ги оставям на Вас, всеки сам да си ги направи за себе си! За мен отговора е ясен, че моя адвокат просто нямаше финансова изгода от това делото срещу мен да свърши с оправдателна присъда още на първа инстанция и така той да остане само с първоначално дадените му пари като знаеше, че може да получи после още толкова ако това дело тръгне нагоре по инстанциите. Да, за жалост има и такива адвокати, които ги интересува само финансовата част от едно дело, а клиента "кучета го яли"....! Съжалявам 300 пъти, че аз попаднах именно на такъв адвокат!!!
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ivanov_p » 13 Фев 2016, 19:16

Във Варна или Пловдив хвърляш капа ако не са те убили в ареста и си минал с под 5 години за неправилно паркиране. Твоята е песен, трай си!
И не разчитай на адвокати в наказателното. там принципът е, взели сме парите, на престъпника мястото е в затвора. Не броиш ли много пари за истинска защита по-добре без адвокат и признаваш, за да ти дадат по-малка присъда. Другият вариант е да попаднеш на някой млад натегач, дето иска да блесне, но такива в наказателното не се задържат заради плащането.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4320
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 13 Фев 2016, 20:30

Ама чакай да изясним, че аз първо НЕ съм виновен за нищо, второ, че всички свидетели по този случай са в моя защита, защото знаят, че не съм виновен и трето, че аз до момента съм платил на моя сегашен адвокат 2500 лева! Ако това са малко прати за такъв тип малко и "смешно" наказателно дело то всеки друг адвокат с когото коментирах във Варна този случай се смее, че съм платил прекалено много пари за това малкото дело! Отделно, че говорих и с един адвокат от София и той също ми каза, че съм платил прекалено скъпо. Така, че не разбирам, защо мислиш, че аз не съм дал много пари след като реално съм ги дал!
Отделно, че това, което казваш да си "трая", защото така правели във Варна и Пловдив това е само един явен пример и мотив да се борим всички заедно против тази порочна и несправедлива практика в България. Сега аз ще наема софийски адвокати с които заедно ще се борим в тази битка по доказване на моята невинност! Аз НЕ съм виновен за да наведа глава и да замълча! Аз съм НЕВИНЕН и затова се боря и давам гласност на това, което ми се е случило, защото нямам повод да се страхувам или притеснявам от нещо и искам всички да видят какво се случва в съдебната система във Варна. Аз това мога, това правя по моя случай! Ако всеки човек, който е бил несправедливо осъден дава гласност на случилото му се то съдебната ни система малко по малко ще се променя към положително и хубаво. И тук пак се връщам на момента, че ако всички сме единни в обща кауза ще бъдем силни и думата ни ще се чува и ще има промяна!
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ivanov_p » 13 Фев 2016, 21:05

Ама чакай да изясним, че аз първо НЕ съм виновен за нищо


Че нали точно затова са те осъдили, от какво се жалиш?
Умният човек се различава от глупака, защото може да си направи извод от дадена ситуация. Правилният извод от случилото се с теб е, че си карък по природа, глупав и под никаква форма не трябва да се занимаваш с каквито и да е престъпления, вкл. и пътуване гратис. Не те бива, няма и да те забива.
Защото очевидно не може да схванеш ситуацията ще ти кажа какво да правиш за да нямаш повече грижи, пони по твоя вина:
1. където и да ходиш се оглеждаш за свидетели и то сигурни или оставяш следи.
2. ходиш прилично облечен, даже при минус 30 или силен дъжд не слагаш шапка, особено пък нахлупена над очите.
3. по възможност се изнеси от Варна.
Не четох фермана, който си написал, на когато набиеш някой за да му вземеш телефона си е грабеж. Грабежът е най-тежкото престъпление. не убийството, а грабежа. Убийства стават и при случайни обстоятелства, грабеж-никога. В почти всички законодателства сговарянето за въоръжен грабеж е по-тежко наказуемо от сговаряне за убийство. Като кажат за убийство в районното всеки я кара яваш-яваш, допива си кафето довършва си работата и тръгва. когато обаче съобщят за грабеж всичко се изнася на секундата с намерение да хване грабителят на всяка цена. Освен, че търсят в района започват да прибират всички от контингента, т.е. и тебе. Не знам дали днешната полиция бие достатъчно, но вчерашната биеше даже в повече. Струва ми се, че не държиш на бой, да не говорим, че ще те закарат на четвъртия етаж и ще започнат да те бутат в стъклото докато признаеш. Глупчовците убиха така един, надценили здравината на стъклото и задържаният дал фира. Писаха го, че скочил при опит за бягство. За варна говоря. В София го правят същото, но стъклата засега са здрави.
За свидетелите. Те са свидетели срещу грабител, каквото им кажат да говорят, това правят с ясното съзнание, че вършат добро. Затова не разчитай на лакърдии "ама аз не бях, припознали са се". Никой не го е грижа, принципът е - едно престъпление, един осъден. Избягваш всякакви ситуации, където върху теб може да падне и минимално подозрение, а когато те приберат трябва да може да докажеш алиби минута по минута. И никога през ум да не ти минава да вършиш нещо наказуемо, не те бива!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4320
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 13 Фев 2016, 21:13

Проблема тук е че първо, че не ме познаваш, а си правиш заключения за мен и за случая ми при положение, че не си прочел нещата! От там идва погрешното ти впечатление. Аз НЕ съм извършал никакъв грабеж и мен НИКОЙ НЕ ме обвинява в това! Ако наистина искаш да дадеш точен и компетентен съвет то моля направи си труда да прочетеш информацията до край за да разбереш нещата точно и ясно. Иначе се получава именно това, което виждам сега тук... Ха. Грабеж, боже....
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 14 Фев 2016, 12:53

rodnilb написа:още в началото в обвинителния акт на прокуратурата срещу нас, че и на двама ни бяха повдигнати повече и по сериозни обвинения като в последствие те свалиха едното по чл. 144, ал. 3 от НК.

Значи сте били привлечени като обвиняеми и за закана за убийство. Би ли ми пратил постановлението за частично прекратяване на наказателното производство? Искам да видя мотивите на прокурора за прекратяването.
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 14 Фев 2016, 13:54

Ами нямам тука как да ти го пратя, но в блога ми го има! От там може да видиш всички материали. Но там мотиви няма просто прокурорката казва, че сваля обвиненията и на двама ни по този член и това е! За мен нейния мотив е ясен. От районното всячески искаха да влезем и двамата в затвора за колкото се може повече време и именно, затова те написаха срещу нас първоначално едно кило всевъзможни обвинения, но в последствие, когато районната прокурорка им видя творенията без доказателства и без основа реши да свали едното обвинение, защото просто иначе този случай от всякъде си личеше, че е нагласен умишлено още от полицията за да бъдем максимално осъдени! Това всичкото е една грозна картинка плод на личната омраза на дознателя, който водеше ДП срещу нас. Но тава е друга и дълга тема.... Само ще кажа, че след този случай въпросния дознател го повишиха и от районното управление отиде да работи в областната дирекция на МВР на по сериозен пост!
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 14 Фев 2016, 15:42

rodnilb написа:Ами нямам тука как да ти го пратя, но в блога ми го има! От там може да видиш всички материали. Но там мотиви няма просто прокурорката казва, че сваля обвиненията и на двама ни по този член и това е! За мен нейния мотив е ясен. От районното всячески искаха да влезем и двамата в затвора за колкото се може повече време и именно, затова те написаха срещу нас първоначално едно кило всевъзможни обвинения, но в последствие, когато районната прокурорка им видя творенията без доказателства и без основа реши да свали едното обвинение, защото просто иначе този случай от всякъде си личеше, че е нагласен умишлено още от полицията за да бъдем максимално осъдени! Това всичкото е една грозна картинка плод на личната омраза на дознателя, който водеше ДП срещу нас. Но тава е друга и дълга тема.... Само ще кажа, че след този случай въпросния дознател го повишиха и от районното управление отиде да работи в областната дирекция на МВР на по сериозен пост!

Няма ли постановление за частично прекратяване или в съдебна зала е оттеглила обвинението за заплаха за убийство?
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 14 Фев 2016, 19:01

Ами нали ти казах, че това, което съм публикувал в блога си аз това получих по пощата от прокуратурата и това имам само! Там ясно е написано, че прекратяват обвинението и срещу двама ни по този член.
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 15 Фев 2016, 00:41

rodnilb написа:Ами нали ти казах, че това, което съм публикувал в блога си аз това получих по пощата от прокуратурата и това имам само! Там ясно е написано, че прекратяват обвинението и срещу двама ни по този член.

Мдааа, въобще не се мотивира. Странно, ама аз какво се чудя като съм видял какво ли не.
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 15 Фев 2016, 00:50

Ами виж как да се мотивира прокурорката след като всички това е скалъпени и крайно преувеличено от страна на дозпателите още по ДП и желанието им, както вече написах да успеят да на осъдят на колкото се може повече затвор. Всичко това се е базирало на написаните от тях показания срещу нас и те само са накарали свидетелите да подпишат като са направили това главно с единия на име Веселин, а той от своя страна е накарал другите, които са му баба и приятелка! Но прокурорката именно, че вижда това крайно преувеличаване и преекспониране от страна на дознателите и тя на свой ред решава да направи нещата малко по нормално изглеждащи и затова сваля едното обвинение! Всичко това е плод на бруталните и крайно несправедливи действия на дознателите от второ РПУ на МВР-Варна.
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот ilian_todorov » 15 Фев 2016, 01:19

rodnilb написа:Ами виж как да се мотивира прокурорката след като всички това е скалъпени и крайно преувеличено от страна на дозпателите още по ДП и желанието им, както вече написах да успеят да на осъдят на колкото се може повече затвор. Всичко това се е базирало на написаните от тях показания срещу нас и те само са накарали свидетелите да подпишат като са направили това главно с единия на име Веселин, а той от своя страна е накарал другите, които са му баба и приятелка! Но прокурорката именно, че вижда това крайно преувеличаване и преекспониране от страна на дознателите и тя на свой ред решава да направи нещата малко по нормално изглеждащи и затова сваля едното обвинение! Всичко това е плод на бруталните и крайно несправедливи действия на дознателите от второ РПУ на МВР-Варна.

Напиши ми ако искаш телефона си на лични и като дойда във Варна може да пием по нещо.
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1345
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Помощ-бях осъден без вина, всички свидетели са в моя защ

Мнениеот rodnilb » 15 Фев 2016, 01:27

В блога ми го има, но добре ще ти го напиша няма проблем.
rodnilb
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 04 Фев 2016, 11:17
Местоположение: България, Варна

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron