начало

Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси

Издирване на имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Издирване на имот

Мнениеот yyosifov » 03 Апр 2016, 23:01

Здравейте,

Сдобих се със списък с имоти, които са принадлежали на прадядо ми. Предполагам, че вече са реституирани или разграбени по някакъв начин от далечната рода, но все пак има ли начин да проверя какво се е случило с тях? Според майка ми са наследени от дядо ми и брат му (отдавна починали), но след това не знае какво е станало. Във въпросния списък са изброени населените места и размерите на парцелите, номер и дата на записката, нотариус, партидна книга - том и страница. Датите са от 1943г., и една от 1924г.
yyosifov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Юни 2010, 11:46

Re: Издирване на имот

Мнениеот katerinakuch » 11 Апр 2016, 16:25

Проверете в агенциите по вписвания по местонахождение на имотите. Оттам би следвало да Ви дадат информация.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1099
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Издирване на имот

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Апр 2016, 20:38

Давност не може да са докаже току така- тоест по давност е малко особена работата, няма да стане нищо. Роднини, лелки братовчедки - все тая. Няма шанс в съда или при една сделка или каквото и било.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4889
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Издирване на имот

Мнениеот nk7702n » 18 Апр 2016, 11:45

ivan_lawyer написа:Давност не може да са докаже току така- тоест по давност е малко особена работата, няма да стане нищо. Роднини, лелки братовчедки - все тая. Няма шанс в съда или при една сделка или каквото и било.

Бих искала да беше прав по отношение на доказването в съда във всички съдебни райони, но на каква практика се натъкнах напоследък... Мъка. :( Според едно решение на Окръжен съд - Смолян, ако твърдиш, че си придобил къща върху място, което не е твое, а е възстановено с окончателно решение в полза на наследниците на друг наследодател, имаш и констативен нотариален акт за собственост,неоспорен по съдебен ред, спорният имот се индивидуализирал не по площ и по граници, а с къщата, която е построена върху него, а придобивната давност била изтекла от годината, твърдяна от ищците за придобиването на къщата. С други думи, - или има голяма доза некомпетентност, или тлъсти рушвети. :?
Според доста колеги това не е нито първият, нито последният случай в този съдебен район, в който се творят безумия.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6449
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron