начало

Трима съдии бяха повишени в Наказателната колегия на ВКС Трима съдии бяха повишени в Наказателната колегия на ВКС

Чл. 243, ал.9 от НПК - правата на пострадал

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Чл. 243, ал.9 от НПК - правата на пострадал

Мнениеот ilian_todorov » 05 Фев 2017, 19:07

Прекратено е наказателно производство от прокурор от РП на основание чл. 243, ал.1 във връзка с чл.24, ал. 1, т.1 от НПК. Като пострадал имам право да го обжалвам в седемдневен срок пред РС по чл. 243, ал.3, но смятам да не го обжалвам, а да изчакам седем дни и да поискам от горестоящата прокуратура да отмени постановлението по чл. 243, ал. 9 от НПК. Четох, че горестоящата прокуратура има по-големи правомощия от съда в случая.
Въпросът ми е ако горестоящата прокуратура (в случая окръжна) откаже да отмени постановлението за прекратяване имам ли право да го обжалвам в апелативната прокуратура на основание чл. 143 от ЗСВ? :?:
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1100
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron