начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Отсъствие на подсъдим

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Отсъствие на подсъдим

Мнениеот Bl » 16 Май 2005, 23:14

До "прокурора" - нима наистина твърдите, че задочното производство в съдебен процес е неприложимо, когато обвинението е за тежко умишлено престъпление/ тъй като според Вас чл. 268 ал.3 не се намира във връзка с ал1 от НПК???????, а във вр. ал.2 на чл. 268 от с.з.
аз изрично написах че основанието за задочно производство е чл. 269 ал.2 т.2 вр. чл. 268 ал.3 т. 3 от НПК. т.е. По чл. 269 ал.1 т.2 "съдебното заседание се отлага, когато не се яви подсъдимият ако явяването му е задължително / т..е препраща се към чл. 268 ал.1 от НПК/ ОСВЕН В СЛУЧАИТЕ НА ЧЛ. 268 АЛ.3 ОТ НПК.
междувпрочем съдът или прокурорът разполагат с възможността да установят дали едно лице е напуснало страната по надлежния ред. Ако справката потвърди твърденията на бащата за съда няма да има основание да търси подсъдимия на всички известни адреси и т.н. налице е хипотезата на чл. 268 ал.3 т.3 пр. 1-во от НПК и да се търси лицето в страната, когато е беспорно известно , че се намира в чужбина е съвсем безпредметно.
Моля, ако сте прокурор, прегледайте практиката и се замислете добре. Съвсем наскоро се обсъждаше по медиите дело по чл. 282 от НК , приключило при условията на задочен процес по отношение на един от подсъдимите.

А иначе споразумение не може да бъде постигнато в случай, че подсъдимия не присъства. няма да обсъждам защо.
Bl
 

Re: Отсъствие на подсъдим

Мнениеот vot » 29 Май 2005, 17:36

Заваляло дъжд. Под една стряха се скрили един милиционер и
един студент. Милиционераът ядял геврек, а студентът четял вестник. Минало едно куче. Милиционерът решил да се изгаври,
отчупил парче от геврека и казал:
- Яж, да не си гладен като тоя студент.
Студента откъснал парче вестник и отвърнал:
- На, чети, да не си тъп като тоя милиционер.
vot
 

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron