начало

От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест

Отказ от наследство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ от наследство

Мнениеот lyubomira_popova » 30 Май 2017, 10:24

Здравейте, надявам се да получа компетентен отговор. Казусът, пред който съм изправена е следния: преди седмица получих от ЧСИ покана за доброволно изпълнение, в която се оказва че сестра на моя дядо е починала и аз, брат ми и нейната полу-сестра трябва да изплатим нейно задължение. Починалата има син, който обаче се е отказал от наследство и не могат да го пипнат за нищо. Правя уточнението, че аз и брат ми наследяваме дядо ми поради това, че той, жена му и моята майка (тяхно единствено дете) са починали. Мисля, аз също да се откажа от наследство, защото не искам да плащам задължения на човек, когото дори не познавам. Въпросът ми е отказвайки се от наследството на въпросната жена, се отказвам само от нейното нали така? Искам да се застраховам ако евентуално в последствие се появи неоткрито наследство на моя дядо (неин брат) или на полу-сестра му, да не се окаже, че съм се отказала и от тяхното. Надявам се въпросът ми да не е глупав.
Благодаря предварително!
lyubomira_popova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Май 2017, 10:07

Re: Отказ от наследство

Мнениеот katerinakuch » 11 Юни 2018, 21:12

Отказвате се само от нейното наследство.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1099
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron