начало

Пленумът на ВКС гласува: От понеделник съдът да не използва ЕИСС Пленумът на ВКС гласува: От понеделник съдът да не използва ЕИСС

Отказ от наследство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ от наследство

Мнениеот lyubomira_popova » 30 Май 2017, 10:24

Здравейте, надявам се да получа компетентен отговор. Казусът, пред който съм изправена е следния: преди седмица получих от ЧСИ покана за доброволно изпълнение, в която се оказва че сестра на моя дядо е починала и аз, брат ми и нейната полу-сестра трябва да изплатим нейно задължение. Починалата има син, който обаче се е отказал от наследство и не могат да го пипнат за нищо. Правя уточнението, че аз и брат ми наследяваме дядо ми поради това, че той, жена му и моята майка (тяхно единствено дете) са починали. Мисля, аз също да се откажа от наследство, защото не искам да плащам задължения на човек, когото дори не познавам. Въпросът ми е отказвайки се от наследството на въпросната жена, се отказвам само от нейното нали така? Искам да се застраховам ако евентуално в последствие се появи неоткрито наследство на моя дядо (неин брат) или на полу-сестра му, да не се окаже, че съм се отказала и от тяхното. Надявам се въпросът ми да не е глупав.
Благодаря предварително!
lyubomira_popova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Май 2017, 10:07

Re: Отказ от наследство

Мнениеот katerinakuch » 11 Юни 2018, 21:12

Отказвате се само от нейното наследство.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1162
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron