начало

Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември Удължиха извънредната обстановка до 30 ноември

Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

Мнениеот ezlatarev » 08 Юни 2017, 22:08

Здравейте.
Конституиран съм като пострадал по досъдебно производство. При приключване на разследването ме поканиха да ми предявят материалите по делото, но аз реших да не ходя, че е на другия край на България. След това получих постаневление за прекратяване на наказателното производство, от което рабрах, че съм сгрешил, че не съм отишъл. Смятам да обжалвам постановлението пред съответния районен съд, но бих искал и да разгледам материалите по делото.
Въпросът ми е: Мога ли сега да искам да ми предявят материалите по делото и ако да - какъв е реда за това? И въобще има ли някакъв начин да се запозная с тези материали?
ezlatarev
Младши потребител
 
Мнения: 61
Регистриран на: 02 Дек 2013, 19:51

Re: Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

Мнениеот kolegat » 09 Юни 2017, 09:31

Прокурорската преписка заедно с материалите по досъдебното производство би следвало да е в деловодството на съответната прокуратура, която води преписката. Отивате там и им казвате да ви дадат да се запознаете с делото.
kolegat
Потребител
 
Мнения: 374
Регистриран на: 01 Юни 2011, 15:24

Re: Предявяване на материалите след прекратяване на НП?

Мнениеот svettoslav » 09 Юни 2017, 15:02

kolegat написа:Прокурорската преписка заедно с материалите по досъдебното производство би следвало да е в деловодството на съответната прокуратура, която води преписката. Отивате там и им казвате да ви дадат да се запознаете с делото.


То хубаво да се запознае, но няма никаква гаранция че ще стане същия ден.Молба писмена. Че резолюция .При нас например се докладват на следващия ден.Никой не го интересува кой си , що си.
Трябва да си готов за нощувки .
Или предварително с молба по пощата да поискаш, че като идеш, да можеш да гледаш делото.
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3894
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта


cron