начало

Трима съдии бяха повишени в Наказателната колегия на ВКС Трима съдии бяха повишени в Наказателната колегия на ВКС

Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на САЩ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на САЩ

Мнениеот ishristov » 30 Авг 2017, 10:46

Здравейте,

Има ли някой, който е запознат със законодателството в САЩ или който имат опит в попълване на подобни формуляри, да ми съдейства за попълване на https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8bene.pdf ? Става въпрос за ЕООД с 1 служител (същото лице е собственик на капитала), което ще консултира американска компания. От американската компания изискват въпросния документ, който да послужи пред IRS. Целта е избягване на tax withholding при източника в САЩ.

Повечето неща са ясни вътре, но имам проблем с Part III (мисля, че това задължително трябва да се попълни), секция 14b най-вече. И изобщо с цялата Part III - кое трябва и кое не трябва да се попълва там.

Благодаря.
ishristov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Авг 2017, 10:34

Re: Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на СА

Мнениеот ishristov » 30 Авг 2017, 11:11

П.П. Не търся безплатни съвети, а помощ. Искам да свършим работата правилно и съм готов да си платя за консултацията ако е необходимо.
ishristov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Авг 2017, 10:34

Re: Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на СА

Мнениеот denbo » 08 Сеп 2017, 13:10

Колега, данъкът при източника (withholding tax) в Щатите е 30%, този формуляр ви го искат, за да прилжат спогодбата за избягване на двойно данъчно облаганe. Прилагам ви линк с малко повече инфо по въпроса https://www.irs.gov/individuals/interna ... y-benefits. В случай, че не успеете да се справите сам, ми пишете, до скоро работих в кантора там...
denbo
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 08 Сеп 2017, 12:59


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron