начало

Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки

Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата си

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата си

Мнениеот ivanivanov32 » 05 Окт 2017, 15:45

Здравейте,

В член 51 точка 7 от закона е записано:
„(7) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател.“

Преди време на общо събрание на входа с гласуване (с мнозинство, а не единодушно) се реши че собствениците на кучета няма да плащат тази такса. В блока има 7 кучета и нито един собственик не желае да си плати за тях.

Въпросът ми е: има ли сила резултатът от гласуването на общо събрание да отмени точка от закона? Особено се интересувам за конкретният случай?

Благодаря предварително за отговорът.
ivanivanov32
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Окт 2017, 15:38

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот possitiv3 » 05 Окт 2017, 17:10

Ако е спазена процедурата по свикването на решение на общото събрание, взето е решение с предвидения в закона кворум, решението е оповестено по надлежния ред и не е обжалвано в предвидения в закона срок - да решението "отменя" точката от закона.
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 15 Мар 2009, 16:03
Местоположение: Където работата ме закара

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот 11111111111 » 11 Окт 2017, 21:39

Интересно ми е как се е стигнало до взимането на това решение и мога да предположа - никой не е посмял да гласува против кучкарите от страх да им се противопостави! От една страна кучкарите са агресивни типове, действащи от позиция на силата точно, както и кучетата им, а от друга страна и да не нарушават отношенията си със съседи, защото не се знае какви времена ще дойдат. Затова хората са измислили тайното гласуване, което, разбира се, не е уредено в закона. Но може да се направи едно консултативно тайно и после едно явно и да се види разминаването в резултатите!

И ако се измисли как да се гласува не под заплаха, могат и да се приемат точки в правилника за пълна забрана на внасянето и отглеждането на кучета на територията на ЕС. Друг е въпросът кой ще налага изпълнението им. А най-добре е това да се заложи централно в примерните правилници като стандартна точка.
11111111111
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 30 Апр 2016, 12:13

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот marineta » 21 Окт 2017, 09:59

Да така се измества точката на закона
marineta
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Окт 2017, 08:07

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот dikobraz » 04 Дек 2017, 22:02

possitiv3 написа:Ако е спазена процедурата по свикването на решение на общото събрание, взето е решение с предвидения в закона кворум, решението е оповестено по надлежния ред и не е обжалвано в предвидения в закона срок - да решението "отменя" точката от закона.

Писал съм го и преди...
Хипотетично
Съседите имат "зъб" на някой.

И на ОС като се спазват всимки изисквания на ЗУЕС взимат решение само той да плаща за всичко.
Трябва ли този набеден съсед да иска съдебна отмяна на решението, за да не го товарят със сметки и дела.

И пак преди съм го писалq има го в мрежата
Dura lex, sed lex
dikobraz
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 14 Ное 2005, 20:33


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron