начало
Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му

Покупка на апартамент с Акт 14 - казус с паркоместа

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупка на апартамент с Акт 14 - казус с паркоместа

Мнениеот alimkos » 29 Окт 2017, 16:52

Здравейте,

Имам нужда от съвет относно имот в сграда с етап на завършеност "груб строеж" и издаден Акт 14. Апартаментите в сградата се продават от ЧСИ - инвеститора не е успявал да обслужи задълженията си към банката финансирала строежа. Инвеститора е бил собственик на УПИ-то, върху което има учредено право на строеж отново в негова полза(поне от това, което ми е известно). В момента, УПИ-то, заедно с подземния гараж със статут на самостоятелен обект в сградата, се продават на отделен търг, отново от същото ЧСИ. В гаража са всички паркоместа предназначени за апартаментите в сградата. Имайки предвид, че съм неспециалист в областта, предварително се извинявам, ако въпроса ми или обяснението е фактологически не издържано :wink:

Но това, което се опитвам да установя е - ако парцела под сградата, заедно с подземния гараж(респективно паркоместата) бъде закупен от трето лице, към момент, в който сградата все още няма Акт 15 и Акт 16, би ли било възможно в бъдеще новите собсвеници на апартаменти в сградата, да спазят процедурите и предоставят документите за издаване на Акт 15/16? От прочетеното разбрах, че е ангажимент на инвеситора да осигури паркоместа към сградата - което се е случило на този етап и инвестиционния план е изпълнен при издаване на Акт 14. Новите собсвеници обаче, ще бъде ли нужно да притежават паркоместата при подаване на документи за Акт 15/16 или самия факт, че ги има(независимо кой е собственик) е достатъчна предпоставка за издаване на Акт 15/16 при спазени всички други изисквания?

Благодаря предварително, изключително много на всеки, който се отзове с някаква идея, съвет или препоръка.

Поздрави!
alimkos
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Окт 2017, 16:23

Re: Покупка на апартамент с Акт 14 - казус с паркоместа

Мнениеот ivanov_p » 29 Окт 2017, 17:07

Сравни цената на отделното паркомясто, което искаш да купиш и реалната на пазара и ще разбереш размера на риска.
Актовете се вадят за цялата сграда, т.е. всичко трябва да се продаде, да се съберете и разберете как да завършите сградата, да осигурите парите, а строителят или надзорникът да предоставят необходимите книжа. Може да стане бързо, може и след 10-12 години, а може и да не стане.
Поне допреди няколко години сградата трябваше да има 110% паркоместа към броя на обектите, но не беше уточнено, че тези паркоместа трябва да са на собствениците на обектите.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4334
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Покупка на апартамент с Акт 14 - казус с паркоместа

Мнениеот doc03 » 30 Окт 2017, 22:44

Наскоро, за да намеря отговор на въпроси, които интересуваха мен, прочетох това:

http://sofconsult.com/%D0%BF%D1%80%D0%B ... %B5%D0%B4/

На мен ми свърши работа.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron