начало
Отборът на СУ „Св. Климент Охридски“ стигна до полуфинал в най-голямото състезание по космическо право Отборът на СУ „Св. Климент Охридски“ стигна до полуфинал в най-голямото състезание по космическо право

Моля за съдействие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Моля за съдействие

Мнениеот gerityy » 01 Фев 2018, 17:15

Здравейте! Преди месец изгубих служебни пари. Постъпих супер безотговорно, предвид факта, че знам, че съм материално отговорно лице, но..станалото станало. Сумата възлиза на малко под 2000 лева. Все още не съм уведомила ръководителите си от страх , за да не изгубя работата си, за съжаление не подадох и сигнал към момента на загубата именно заради това, а и защото мислех, че ще успея да възстановя сумата до края на този месец. Това не се случи, най-рано ще мога в началото на март, а дотогава я камилата, я камиларя. Питането ми е, евентуално, ако се стигне до съд каква присъда мога да получа, предвид факта, че действието не е извършено умишлено, а по непредпазливост и предвид това, че съм с чисто съдебно минало? В качеството си на служител аз също нося материална отговорност и поради това признавам вината си изцяло и съжалявам. Не съм осъждана досега, нито съм имала провинения или пък налагани административни наказания. И евентуално имам ли право да поискам споразумение с работодателя си да си издам запис на заповед за конкретна дата, на която да възстановя сумата (ако изобщо се съгласят)?
gerityy
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 01 Фев 2018, 17:04

Re: Моля за съдействие

Мнениеот first_order » 01 Фев 2018, 19:20

Как така ги изгубихте? На пътя, в казуното или къде? Защо ги носехте с вас преди да ги изгубите? Това е много общ въпрос който задавате, трябва да сте по-конкретно какво как кога се е случило ако искате отговор
first_order
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 10 Яну 2018, 15:10

Re: Моля за съдействие

Мнениеот gerityy » 01 Фев 2018, 19:50

Не, фирмата няма инкасо екип, т.е. служителите са задължени да внасят пари по банкова сметка, като разстоянието не е малко от обекта до банката (но това няма значение) Аз постъпих безотговорно като първо не отидох до банката, а реших да свърша своите задължения, за които също имах конкретен час за изпълнение във въпросния ден и за да не се връщам два пъти реших да взема парите в мен. Установих липсата на парите едва, когато наближих банката и реших да ги извадя от чантата. Не съм ги държала в портфейла си.
Осъзнавам вината си, безотговорността си и глупостта си да не уведомя още тогава ръководството, но..както казах мислех, че ще успея да възстановя сумата и по този начин да си запазя работата. Стана по-лошо..
gerityy
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 01 Фев 2018, 17:04

Re: Моля за съдействие

Мнениеот first_order » 01 Фев 2018, 21:28

Неприятно, ако мислите да ги възстановите на фирмата можете да изтеглите кредит и да ги възстановите, сумата не е голяма. Носили сте сума пари в себе си, която не стр внесли в банката, при всички положения след като сте установили че липсват е следвало да подадете и жалба в полицията. Въпрос на добрата воля е ви повярват че не сте ги изхарчили в някой мол. Като МОЛ сте се разписали на длъжностна характеристика, сигурно ще ви съдят по гражданско правен ред за парите. За престъпление мисля че трудно може да стане въпрос. Най добре изтеглете кредит и ги върнете, разходите които ще претърпите при едно дело ще са по големи :)
first_order
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 10 Яну 2018, 15:10


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron