начало

Почина столичен нотариус Почина столичен нотариус

неплащане на такса вход и фонд ремонти

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


неплащане на такса вход и фонд ремонти

Мнениеот plamenbg » 26 Фев 2018, 18:17

Здравейте,
Имам следния казус във входа, в който живея. Има човек, който от дълго време отказва да си плаща таксата за входа и фонд ремонти с предтекст, че няма пари. Доколкото знам лицето се води социално слабо. Апартамента, който обитава е собственост на майка му, която е починала. Въпросния човек има и брат, който също е починал(има двама наследника). Човекът, който живее в апартамента не е оправил документите така, че да се води собственик на имота.
Въпроса ми е в този случай имаме ли вариант да съдим лицето за неплатените такси? Ако не то той има ли право да живее във въпросния апартамент? Изобщо съществува ли правова възможност , която да го принуди да си плати?

Благодаря
plamenbg
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Фев 2018, 18:12

Re: неплащане на такса вход и фонд ремонти

Мнениеот plhome » 27 Фев 2018, 09:37

Можете да го "принудите" да си плати ако :
-въпросният човек фигурира в домовата книга
-имате надлежни документи за решенията на ОС по отношение на събираните средства, и тези решения не са в разрез със ЗУЕС
-имате съответните доказателства, че длъжникът е бил уведомяван за предстоящи събрания
-можете да удостоверите, че същият е бил уведомяван за взетите решения на ОС

...това е на прима виста...

Ако всичко Ви е изрядно, събирате ново събрание, по надлежния ред, на което вземате протоколирано решение за действията спрямо некоректния платец - сигнал в местната община/кметство или директно на дело.

Долу-горе е това.

Може да опитате да гласувате специални условия за плащане за човека, щом е социално слаб.Да заплаща по-малка сума за поддръжка, като остане цялата сума за "Фонд ремонт", както е според закона.
Все пак, добре е първо да опитате някакъв диалог.
Аватар
plhome
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 25 Яну 2018, 12:50

Re: неплащане на такса вход и фонд ремонти

Мнениеот tochotocho » 28 Фев 2018, 13:32

известно е ,че СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ се подпомагат от държавата. Аз лично препоръчвам също ОС, но може и с Решение на УС, при установяване на статут СОЦ.СЛАБ, да вземете решение за освобождаване от съответните такси предвидени в ЗУЕС и Правилника! Несъвършенство на закона! Напр. партерния етаж по Закон е освободен от разходите по асансьора! А соц.слабия ,за него Закона си мълчи. Защото много от законите са стари и със слаби преработки от соц.времето, когато НЯМАШЕ СОЦИАЛНО СЛАБИ! Всички бяха нахранени, напити, нямаше жадни! Работа, мижави заплати, на всекиму според труда, опашки за топъл типов хляб. боб, леща и т.н. с купони! ЕХ, че живот беше! "Който не работи, няма да яде" от Г.Димитров ,вожда и учителя на българския и македонския народ.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron