начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Обезщетение за забавено правосъдие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обезщетение за забавено правосъдие

Мнениеот viking73 » 01 Апр 2018, 14:50

Здравейте,
През 2013г. образувах дело пред Комисията за защита от дискриминация срещу работодателя си което загубих. Обжалвах решението пред Административен съд - Русе. Единственото съдебно заседание се проведе в края на март 2015г. На 26.03.2018г. Административния съд излезе с решение съгласно което губя. Принуден съм да платя разноските на ответните страни - работодателят и Комисия по защита от дискриминация, общо 600 лв., въпреки че делото се водеше по Закона за защита от дискриминация и практиката на ВАС дали по такива дела се заплащат разноски (включително на ответната страна) е разнопосочна.
Въпросът ми е ако заведа иск по ЗСВ (евентуално след това иск по ЗОДОВ) дали имам някакъв шанс след като съм загубил делото? Трябва да се отчете обаче че решението на Административен съд Русе е постановено повече от три години след образуването му. Иимперативно изискване в АПК е решението да бъде постановено в едномесечен срок след последното заседание.
Благодаря на всички които се отзоват с подкрепа и съвети!
viking73
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 06 Яну 2010, 15:06

Re: Обезщетение за забавено правосъдие

Мнениеот svegrigorov » 02 Апр 2018, 14:11

Имаш право на обезщетение по реда на ЗОДОВ и ЗСВ. Много странно, че решението се е забавило 3 години, защото Административен съд - Русе не е натоварен в сравнение с други съдилища.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 230
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron