начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Форма на лицензионен договор

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Форма на лицензионен договор

Мнениеот freakonaleash » 18 Апр 2018, 14:47

Колеги, напоследък клиентите масово боравят с т.нар. authorization letters - едностранни волеизявления на собственика на правата върху търговска марка в полза на конкретния дистрибутор за дадена територия. Не са налице същински лицензионни договори (двустранни писмени споразумения). По-конкретно, касае се за международни марки и марки на ЕС, при които с подобно писмо се отстъпват ексклузивни права за България на български дружества. Запознах се с практика по ЗМГО, но дали не пропускам нещо в европейската практика...Има ли и каква е, според Вас, силата на подобно едностранно волеизявление? Аз съм скептична по този въпрос. :?
freakonaleash
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Яну 2014, 17:54

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron