начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

МДТ проблем

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


МДТ проблем

Мнениеот artery » 26 Апр 2018, 11:10

Здравейте,

Имам следния проблем. Имам погрешно начислени данъци за имот със задна дата от община в София. Имотът е деклариран коректно (имам заверено копие на декларацията), но служител/ка в общината е въвела грешно данните и като резултат изчисления данък не отговоря на характеристиките на имота (по-нисък е). След 10 години, при вътрешна проверка в същата (2017 година), някой открива тази грешка и по служебен път, начислява задължения + лихви за 5 години назад до размера на реалния данък.

Тъй като това е формална грешка на общината, търся съвет как да процедирам. Бих искал да заведа дело. Идеи и съвети за специалисти по право с опит в местните данъци?

Благодаря.
artery
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Апр 2018, 11:06

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron