начало

Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси

Даване на свидетелски показания пред съдия

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Даване на свидетелски показания пред съдия

Мнениеот georgi_ivanov » 06 Май 2018, 16:54

Привет,

в какви случаи може свидетел да откаже да даде свидетелски показания пред съдия? В какви случаи може да се изиска да не се дава отговор на въпрос отправен към свидетел в съд? На какъв член може да се позове и в какви обстоятелства?

Благодаря!
georgi_ivanov
Младши потребител
 
Мнения: 66
Регистриран на: 14 Мар 2011, 10:58

Re: Даване на свидетелски показания пред съдия

Мнениеот ivanov_p » 07 Май 2018, 10:22

Като свидетел винаги съм ходил с адвокат. Той казва на кой въпрос да отговориш и на кой не. Иначе може да не отговаряш на определени въпроси, които те застрашават, казано най-общо, но извън това свидетелстваш точно и изчерпателно, водиш си бележки за казаното и въпросите, защото може да те призоват и след 10 години по същия случай и трябва да помниш казаното. Ако извършителят е неизвестен, а реално това си ти, адвокатът прави нужното изявление и отказваш да говориш, но този вариант е малко вероятен след като се е стигнало до съдия.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3348
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron