начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Даване на свидетелски показания пред съдия

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Даване на свидетелски показания пред съдия

Мнениеот georgi_ivanov » 06 Май 2018, 16:54

Привет,

в какви случаи може свидетел да откаже да даде свидетелски показания пред съдия? В какви случаи може да се изиска да не се дава отговор на въпрос отправен към свидетел в съд? На какъв член може да се позове и в какви обстоятелства?

Благодаря!
georgi_ivanov
Младши потребител
 
Мнения: 86
Регистриран на: 14 Мар 2011, 10:58

Re: Даване на свидетелски показания пред съдия

Мнениеот ivanov_p » 07 Май 2018, 10:22

Като свидетел винаги съм ходил с адвокат. Той казва на кой въпрос да отговориш и на кой не. Иначе може да не отговаряш на определени въпроси, които те застрашават, казано най-общо, но извън това свидетелстваш точно и изчерпателно, водиш си бележки за казаното и въпросите, защото може да те призоват и след 10 години по същия случай и трябва да помниш казаното. Ако извършителят е неизвестен, а реално това си ти, адвокатът прави нужното изявление и отказваш да говориш, но този вариант е малко вероятен след като се е стигнало до съдия.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4331
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 33 госта


cron