начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

относно чл.446 ГПК секвестируема сума от дохода или обратн

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


относно чл.446 ГПК секвестируема сума от дохода или обратн

Мнениеот tochotocho » 22 Май 2018, 16:02

Разписано е в чл. 446 от ГПК. Напр. лицето има трудов доход по трудово възнагр.750 лв. След отдръжки му остават чисто напр.680 лв. Неженен, без деца. Следва да му се отдържа 1/2 част. Да ама то/лицето/ е теглило банков кредит и банката му отдържа месечно 150 лв.
Ако спазим разписаното в чл. 446 на осъденото лице следва да му се отдържа 340 лв. и банката си взема 150 лв., общо 590 лв. Остава му за преживяване 90 лв. месечно! Моля, дайте коментар по това как се изчислява! И второ -разписано е " или върху друго ,каквото и да е възнаграждение за ТРУД" . Лицето има фирма ЕООД. Собственик е на това ЕООД, което има приходи, доходи и те са еднолични на лицето собственик на ЕООД. Ще може ли тези доходи от ЕООД да се включат към ТРУДОВИТЕ. По принцип може да работиш за ГОСПОДАР, назначен си на трудов договор, но може да работиш на собствена сметка , и да полагаш ТРУД.- в ЕООД прихода, печалбата не идва ако собственика на ЕООД не работи 1
сЪДЪТ ИМА ПРАВО НА тълкование! щО Е ТО ТРУДОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ. нЕ СЪМ СРЕЩНАЛ КОНКРЕТНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ. оБИКНОВЕНО Е ЛИТЕРАТУРНО- ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ПОЛОЖЕНИЯ ТРУД. ИЗМЕРВАН КАКТО БЕШЕ ПО ПОВРЕМЕННО ПРЕМИАЛНАТА СИСТЕМА, Т.Е ЧИНОВНИЧЕСКИ ТРУд ОТ 8,00 ДО 17,00 ИЛИ СДЕЛНО РАЗРЯДНАТА СИСТЕМА Т.Е. НА ПАРЧЕ . пРОИЗВЕЖДАШ ЕДИН ДЕТАЙЛ И ТИ ПЛАЩАТ ЗА НЕГО 0,50 ЛВ. уСПЕЛ ДА ПРОИЗВЕЗЕДЕШ 10 БР. РЕДНО Е ПОЛУЧИШ 5 ЛВ. дА АМА не. щЕ ОТЧЕТЕМ разряда ТИ .5 ЛВ Е ЗА 7 РАЗРЯД. а ЗА 3 РАЗРЯД ЩЕ ПОЛУЧИШ НАПР. 3,50 ЛВ. нАЙ-ГОТИНА Е ПОвременно-премиалната система т.е. да си чиновник. Задължение да идваш на работа в 8,00 и да си тръгваш в 17 часа. И за Коледа, Великден и за лятна почивка ДОПЪЛНИТЕЛНА пълна заплата. ЕВАЛА на братята ГЪРЦИ. А ако освен,че седиш 8,5 часа на стола, работиш и на КСЕРОКС, то- добавка 1/2 заплата! Има и бонуси, ако винаги идваш навреме на работа също бонус поне 1 мес.заплата.

Е КОГА ще ги стигнем /не искам американците/ искам ГЪРЦИТЕ.Брат БОЙКО тегли едно 150 милиарда евро и да живнем. Гърците ще платят ли заемите! на куково лято! Дерзай бе брат Бойко . И да не ти пука!
Ако сме длъжници с поне 600 мил. евра - то България въпреки всичко няма да я затрият. Спасението е в КРЕДИТА. Никой кредитор не фалира кредито длъжника. Вразуми се народе.!!!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron