начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Безвестно отсъствие или смърт в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Безвестно отсъствие или смърт в чужбина

Мнениеот jortes » 21 Юни 2018, 20:41

Здравейте,
ще бъда благодарен за мненията Ви по следния въпрос:
Имам брат с който нямам никаква връзка и сведения от близо 20 години. Замина за чужбина( извън ЕС). Баща ми почина и остави в банката малка сума по сметка, която с годините се стопи от таксите. Дотук добре, но от банката отказват да закрият сметката без тримата наследници- аз, майка ми и брат ми, и сметката по малко върви на минус.
Въпроса ми е следния: ако подам искова молба в съда за безвестно отсъствие или смърт, съдът ще каже ли на външно министерство или съответното посолство да го потърси в чужбина( последното известно за мен място). Или както прочетох в ГПК Чл. 548, аз сам трябва да го потърся чрез някоя от тези институции? Те ли ще се свържат с тяхното МВР и какъв документ ми трябва от тях?
И още, ако се обяви само за безвестно отсъстващ, и примерно аз се назнача от съда за негов представител. Ще мога ли само с това да закрия въпросната сметка или трябва да имам смътен акт и удостоверение за наследници?
Благодаря...
jortes
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Юни 2018, 20:19

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron