начало

Почина столичен нотариус Почина столичен нотариус

Незаконни действия на домоуправител, касиер и помощници

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Незаконни действия на домоуправител, касиер и помощници

Мнениеот marchella » 26 Юни 2018, 16:47

Здравейте,
пиша с цел изясняване на ситуация, а именно:
1.Преди 10 дена съкооператорите на моята майка са решили да се направи наложителен "авариен ремонт", и са викнали фирма, която е направила 3D снимки и са ги качили на диск. От фирмата твърдят,че ремонта е спешен. Без да се свика общо събрани, без да се покаже офертата на всички съкооператори ремонта започва. Даже домоуправителя в случай жена на 80+ подписва договор с въпросната фирма. Дата на започване на ремонта е 16.06.18 с поет от тях ангажимент за 6 дни (работни) да приключат, ако не ни дължат неустойка. По мой сметки срокът е изтекъл вече.
2. Установи се, че сумата за този ремонт е разделена на общи части. Около 600- 650 лв. на семейство. 16 семейства... В офертата е дадена сума без ддс, а на хората се иска сума с ддс.
3.Диска направен от фирмата бе занесен на независими експерти от софийска вода,който установиха, че има тръба за смяна но не и всички тръби. Реално установиха, че ремонта по никакъв начин не е авариен.
4. Ремонта започна, а на хората мазетата не бяха почистени. Познат на една от организаторките на ремонта каза, че на семейство се пада по 200лв. за почистване на мазе.
5.Бяха взели на маоята майка половината от сумата за нейния ремонт, но след страхотни скандали ние си взехме парите обратно и отказах да плащаме каквото и да е било без общо събрание.
Съмненията ми в случая са ,че някой си прави далавера и ще му излезе безплатно а друг ще обере пешкира.
Какво мога да направя , за да спра тази порочна практика и всички да си получат заслуженото?
marchella
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юни 2018, 13:21

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron