начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Пенсиониране

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пенсиониране

Мнениеот mima58 » 27 Юни 2018, 13:47

Здравейте,
Искам да задам два въпроса.
-предстои ми пенсиониране,но чрез ПИК в НОИ и в НАП видях, че едно година (1998г) бившият ми тогава работодател БЕРОЕ АД Стара Загора не е внасял осигуровки,а са удържани.През 2000г БЕРОЕ е обявено в несъстоятелност.В УП-3,което ми е издадено от тях, стажът ми е непрекъснат и пише, че се признава за осигурителен, но в регистрите на НОИ не е така. Къде трябва да отида, за да ми се признае тази година?
И вторият ми въпрос е:В момента получавам наследствена пенсия от починалия си съпруг,
която е за инвалидност поради общо заболяване по чл.74 КСО. Ще имам ли право на вдовишка надбавка от нея след пенсиониране?
mima58
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Юни 2018, 12:20

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron