начало

Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки

Задължителна регистрация с ел. подпис в Агенция Митници

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Задължителна регистрация с ел. подпис в Агенция Митници

Мнениеот brosiy » 28 Юни 2018, 09:08

Здравейте, моля за съвет по следният казус:
От 31.01.2018 Агенция Митници изисква ЗАДЪЛЖИТЕЛНА регистрация с електронен подпис на всички ЮЛ, които извършват внос на стоки от страни извън ЕС. Това е уредено със заповед на директора на Агенция Митници ZAM-1203_13.09.2017.
Въпроса ми е, ако се въвежда ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН обмен и въвеждане на данни само по електронен път, това не нарушава ли права? Тъй като нямам юридическа подготовка, се обръщам към този форум за съвет.
Разсъждавам си така: Ако нямам IT подготовка, а съм задължен да имам такава, за да се регистрирам в АМ, аз няма как да го сторя.
Следователно няма да мога да внасям стоки без такава регистрация.
Т.е. Аз нямам същите права, както хората, които ИМАТ такава регистрация.
- Ами ако някой е незрящ например? Как да се регистрира?
-Нотариално заверено пълномощно към куриерска фирма, с която същата да представлява ЮЛ пред Агенция Митници вече не вършела работа, само електронен подпис и регистрация в АМ!!!
-Това означава ли, че се счита, че нотариуса, който ЛИЧНО удостоверява самоличност и проверява документи, е по-ненадежден от някаква електронна регистрация? За хакери не ми се говори...
Извинявам се, че не е много подредено изложението, но съм доста раздразнен от факта, че се орязват едно след друго права, с цел да се сведе всичко до бездушна компютърна комуникация.
Благодаря предварително на всички, които биха се отзовали със съвет.
brosiy
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2018, 08:45

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron