начало

Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Задължителна регистрация с ел. подпис в Агенция Митници

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Задължителна регистрация с ел. подпис в Агенция Митници

Мнениеот brosiy » 28 Юни 2018, 09:08

Здравейте, моля за съвет по следният казус:
От 31.01.2018 Агенция Митници изисква ЗАДЪЛЖИТЕЛНА регистрация с електронен подпис на всички ЮЛ, които извършват внос на стоки от страни извън ЕС. Това е уредено със заповед на директора на Агенция Митници ZAM-1203_13.09.2017.
Въпроса ми е, ако се въвежда ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН обмен и въвеждане на данни само по електронен път, това не нарушава ли права? Тъй като нямам юридическа подготовка, се обръщам към този форум за съвет.
Разсъждавам си така: Ако нямам IT подготовка, а съм задължен да имам такава, за да се регистрирам в АМ, аз няма как да го сторя.
Следователно няма да мога да внасям стоки без такава регистрация.
Т.е. Аз нямам същите права, както хората, които ИМАТ такава регистрация.
- Ами ако някой е незрящ например? Как да се регистрира?
-Нотариално заверено пълномощно към куриерска фирма, с която същата да представлява ЮЛ пред Агенция Митници вече не вършела работа, само електронен подпис и регистрация в АМ!!!
-Това означава ли, че се счита, че нотариуса, който ЛИЧНО удостоверява самоличност и проверява документи, е по-ненадежден от някаква електронна регистрация? За хакери не ми се говори...
Извинявам се, че не е много подредено изложението, но съм доста раздразнен от факта, че се орязват едно след друго права, с цел да се сведе всичко до бездушна компютърна комуникация.
Благодаря предварително на всички, които биха се отзовали със съвет.
brosiy
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2018, 08:45

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron