начало

Опасните шахти и съдът – пострадалите, делата и обезщетенията Опасните шахти и съдът – пострадалите, делата и обезщетенията

Срок за решение молба пенсия

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок за решение молба пенсия

Мнениеот ventor » 28 Юни 2018, 20:46

Здравейте,за първи път поствам в този форум,който има доста живот и добри отговори.
Имам въпрос относно подадено заявление за лична пенсия по осигурителен стаж и възраст.Имам положени години първа категория и по точковата система изпълнявам условията към януари тази година.Заявлвнието е подадено в началото на февруари и все още е в ход.От НОИ са в очакване на справка за трудов стаж в Испания и неуспешно изпращат писма на които досега не се потвърждава изисуемия трудов стаж.Куриозното е че аз все още работя и живея в Испания и няма как този трудов стаж да се загуби,моите справки от социалните служби пристигат само за 10 дни след заявка онлайн.
Въпроса ми е -колко време е легалния срок за отговор по подадено заявление и мога ли да загубя давност за изтеклото време в случай на отказ по подаденото от мен заявление!
Какво мога да предприема за да получа повече информация.Благодаря за всички съвети и отговори.Привет.
ventor
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2018, 20:29

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron