начало

Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Срок за решение молба пенсия

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок за решение молба пенсия

Мнениеот ventor » 28 Юни 2018, 20:46

Здравейте,за първи път поствам в този форум,който има доста живот и добри отговори.
Имам въпрос относно подадено заявление за лична пенсия по осигурителен стаж и възраст.Имам положени години първа категория и по точковата система изпълнявам условията към януари тази година.Заявлвнието е подадено в началото на февруари и все още е в ход.От НОИ са в очакване на справка за трудов стаж в Испания и неуспешно изпращат писма на които досега не се потвърждава изисуемия трудов стаж.Куриозното е че аз все още работя и живея в Испания и няма как този трудов стаж да се загуби,моите справки от социалните служби пристигат само за 10 дни след заявка онлайн.
Въпроса ми е -колко време е легалния срок за отговор по подадено заявление и мога ли да загубя давност за изтеклото време в случай на отказ по подаденото от мен заявление!
Какво мога да предприема за да получа повече информация.Благодаря за всички съвети и отговори.Привет.
ventor
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2018, 20:29

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron