начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Регистрация на ЕООД и трудов договор в чужбина (+неплатени д

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на ЕООД и трудов договор в чужбина (+неплатени д

Мнениеот deratiioo » 01 Юли 2018, 08:23

Здравейте, имам следния казус и бих бил благодарен за някаква насока как най-безболезнено да вкарам създалата се ситуация в релси. Предварително се извинявам за невежеството си по тези теми.

Работих няколко години в чужбина и все още имам действащ трудов договор (страна от ЕС). Междувременно, ми се е случвало да имам допълнителни приходи от странични дейности които не са декларирани.

Тъй като страничните доходи станаха по-регулярни, реших да направя ЕООД като собственик и управител за да си минават легално вече.

Въпросите ми са:

- Трябва ли все пак да подавам и допълнителна декларация като физическо лице с трудов договор, тъй като реално ще плащам осигуровки и в БГ като управител и същевременно в чужбина като нает на трудов договор. Или просто да получавам всичко в БГ и да избегне двойно плащане на осигуровки?
- Каква е вероятността да бъда проверен като физическо лице след като не съм подавал декларации за минали години, а трудовия ми договор е от около 3-4 години.

Предварително благодаря. Няма нужда от критика наистина, осъзнавам грешките и просто имам нужда от съвет как да оправя забърканата каша.
deratiioo
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Юли 2018, 07:38

Re: Регистрация на ЕООД и трудов договор в чужбина (+неплате

Мнениеот thebeast » 01 Юли 2018, 09:36

Най-напред си вземете ПИК (персонален идентификационен код) от съответната ТД на НАП (ако не сте го направили досега) и проверете чрез него в електронните услуги на сайта на НАП във Вашия профил в раздел Предоставяне на данъчна и осигурителна информация има ли данни в справката за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица за периода 2016 - 2017 и ако има - какви са те. Съобразно информацията вече може да се обсъждат варианти за действие.
thebeast
Потребител
 
Мнения: 481
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron