начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Казус със закупуването на имот

Казуси за недвижими имоти


Казус със закупуването на имот

Мнениеот estario » 03 Юли 2018, 18:21

Здравейте,
Искаме да закупим къща с двор в село близо до София. От собствениците получихме нотариалния акт. Там виждам два проблема и искам да се посъветвам как да процедирам.
1. Къщата е с бетонна носеща конструкция и тухлени стени. В нотариалния акт пише, че на имота има паянтова, едноетажна, еднофамилна жилищна сграда. Това отговаря на истината, като изключим, че не е паянтова, а масивна по моите разбирания. Какво значение има как е вписана в нотариалния акт?
2. Преди няколко години дядото, който е живеел в къщата, е достроил допълнителна стая от около 10 квадрата. Тя не фигурира в нотариалния акт. Като цяло не планирам да разширявам къщата или да я строя на ново. Нуждае се от ремонт, но е доста запазена. Не вярвам някой да дойде на проверка.
Какви са вариантите? Колко пари би струвало узаконяването?
С помощта на нотариус проверихме и няма никакви скрити наследници, тежести или други проблеми, заради които сделката да не се осъществи. Цената е добра и съм склонен да взема имота и така. Просто искам да знам какви са възможностите след това.
Благодаря за помощта.
estario
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 21 Дек 2013, 18:14

Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron