начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Връщане на комисионна при прекратен договор за наем

Казуси за недвижими имоти


Връщане на комисионна при прекратен договор за наем

Мнениеот optimist7 » 20 Юли 2018, 11:59

Здравейте, случаят е следният - бях наел боксониера чрез брокер, с договор, но след подписване на договора установих лъжи от лицето, представило се като наемодател и на следващия ден прекратихме договора. Причините бяха, че се появиха няколко брокера на подписването с различни коли и се усъмних в роднинска връзка на един от тях с наемодателите от първия оглед заради фамилията, която не е много често срещана. Освен това беше ми заявено, че помещението не е ползвано за живеене досега, а след подписването ми показаха фактури от предишните наематели, които гледали домашни любимци и били некоректни.
Матракът и техниката били нови, но техниката беше надрана вътрешно от почистване, а на матрака от долната страна имаше срязано. Също така мъжът, с който подписахме, се представи за брат на жената от първия оглед, но не присъстваше тогава и не представи документи за собственост. От него получих само депозита, а наемът беше задържан.
Знам че прибързах, но бях притиснат от времето и обещанията на брокера и предполагаемите собственици на първия оглед, че обзавеждането е ново и не живяно в боксониерата досега.
Възможно ли е да поискам обратно комисионната от брокера, след като той не ми даде документ за нея(според него никой не издавал бележки за тези комисионни)? Дали има шанс с адвокат да се предприемат някакви действия?
optimist7
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 20 Юли 2018, 11:40

Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron