начало

Почина столичен нотариус Почина столичен нотариус

Моля за съвет

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Моля за съвет

Мнениеот jemsun » 01 Авг 2018, 12:07

Здравейте,
Моля за съвет. Дарение на недвижим имот в село с двор 2,355кв. и построена в мястото жилищна сграда, с неуредени регулационни сметки и четирима съсобственика, а те са аз, брат ми и двама братовчеди брат и сестра. Аз съм единствения от четиримата, който се сеща, че имам дарение недвижим имот от 1993г. а от 2013г. съм отворил тефтер с разходи по поддръжка, работна ръка, плащания на данък за недвижим имот, както и закупуване квадрати земя от общината от към лицето на имота, която е придаваема към нашия имот земя за прилагане на параграф 8 от ЗУТ евентуално. Построената в мястото жилищна сграда е без строителни книжа преди 7 април 1987г., а по спомен на майка ми е строена около 1955г. През април 2016г. се сдобих с „Нотариално заверена декларация“ от собственика, че е съгласен и ми разрешава да си извадя удостоверение за търпимост на построената на регулационната линия жилищна сграда между имотите ни. До момента не съм предприел действия за удостоверение за търпимост /поради ред причини/. През февруари 2018 г. съседния имот го продадоха и сега има нов собственик. Сега пак трябва да се снабдя с нова „Нотариално заверена декларация“ от новия собственик. Предприех действия и при разговор с новия собственик на въпроса „кога ви е удобно да ви поканя пред нотариус“, за да ми се разпише. Той ми отговаря - когато възстановя оградата, която аз събрах с помощта на багер през декември 2015 г., тогава щял да ми се разпише. Тази ограда беше паднала, на места пръснати камъни, а на други места около 40 см, при спомени 80 см. височина. И до сега никой от заобиколените ми комшии не е имал претенции относно камъка, който съм събрал, а те всичките заобиколени с мрежа. Тези действия съм извършил, и като съм питал моята майка, тези камъни наши ли са. А това е 200 м. ограда камък.
Въпросния нов комшия е придобил имота през февруари тази година без ограда Имота е подобен на нашия като сградата му е двуетажна гредоред пак построена на регулационната линия, но от към улицата. Събори покрива, направи пояс изгради нова покривна конструкция с нови керемиди. Подмени дограмата с PVC и събори всички вътрешни стени на двата етажа и сега прави замазка на пода на първия етаж. Гредореда хоризонталните дървени греди между първия и втория подпрени с няколко хюнебеци.
Всичко това възможно ли е да се прави без проекти и да си направи нова сграда с търпимост. И друг да му направи оградата.
Същия този комшия закупува въпросния имот без ограда и без да има претенции от предишните собственици за такава и изисква от мен аз да направя ограда, в противен случай няма да ми разпиши документа за търпимост за моя имот. В такъв случай какви действия трябва да предприема аз и към коя институция да се обърна.
jemsun
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 31 Окт 2016, 01:06
Местоположение: България

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 5 госта


cron