начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Клевета

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Клевета

Мнениеот niksannn » 06 Авг 2018, 17:49

Здравейте!интересуваме,ако осъдят някого за клевета или набедяване,но осъдения няма парите за които трябва да плати на ищеца какво става тогава?Как може да си получи ищеца парите?Благодаря предварително!
niksannn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 23 Юли 2018, 12:38

Re: Клевета

Мнениеот boxko » 06 Авг 2018, 18:54

Чрез принудително изпълнение и услугите на частен съдебен изпълнител.
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Клевета

Мнениеот niksannn » 06 Авг 2018, 19:14

Бихте ли ми обяснили по-подробно,ще съм ви много благодарен!Искам да добавя че осъдения няма нищо на свое име,няма и доходи
niksannn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 23 Юли 2018, 12:38

Re: Клевета

Мнениеот nikodim77 » 06 Авг 2018, 23:48

Уважаеми niksannn,
Не е необходимо да пускате нови и нови теми по почти едни и същи въпроси, които Ви вълнуват! Вярвам, че настоящата тема е в корелация с тази: viewtopic.php?f=6&t=65253, в случай, че греша моля, да ме извините!
Та, Вашият брат доказа ли, че е налице клевета срещу него? Тук пак опираме до едни човешки взаимоотношения на „воини”, "битки" за права, права над дете и т.н. Защо не се бори за родителските права над детето им и не загърби миналото?!? Да, сега е бесен, обиден, гневен... та това си е било цяло дело по ЗЗДН, което обаче е спечелил... И какво като досмачка майката не детето им. Ще я осъди за сумата – х, ще извади ил., ще иде при ЧСИ или ДСИ... е и ще чака. Просто ще има да взема... Ами ако спечели род. права? Тогава майката на детето ще трябва освен дължимото обезщетени да му плаща и издръжка... И какво, при срещите им в дните когато детето е трябва да е при нея той ще натяква, ще се заяжда „Ти ми дължиш!” Вие niksannn, като негов брат му помогнете да преодолее негативино-натрупаното, чисто емоционално и по братски... Пък той вярвам си е наел адвокат, който ще му даде необходимите отговори.
Все пак по темата: Макар, че по-горе Ви е отговорено включително и в моя пост Ви отговорих, нищо не можете да вземете от някой, който няма нищо. Ще имате да си вземате на хартия и толкова. А ако очаквате в този форум да прочетете, че длъжникът може да влезне в затвора, не няма да стане! За да бъде осъден длъжник по НК трябва да е имал с какво и как да изпълни своето задължение, за което е осъден и да не го е сторил.

Само ще отбележа, че такъв развой на едни взаимоотношения като тези на брат Ви и бившата му възлюбена е предпоставка за бъдещо страдание на детето, което ще расте, ще започне да разбира, и в даден момент ще разбере, че то се ползва като инструмент за влияния между мама и тати...
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1168
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Клевета

Мнениеот niksannn » 07 Авг 2018, 12:41

nikodim77 искам да ви кажа че тази жена го набеди че я е пребил,че 10 дни е била затворена в стаята,и всичко това с цел за да откъсне детето от него!Дори в съда го заплаши че той дете няма да види! Не знаете за какъв мръсен човек става дума!Даже адвокатката и,предложи споразумение в началото- цитирам( Виж сега,ако не искаш да те осъдят за 18 месеца да не виждаш детето си,откажи се от родителските си права) ! Вие как ще постъпите в такава ситуация?Кой използва детето срещо другия???
niksannn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 23 Юли 2018, 12:38


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron