начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Връщане на стипендии за докторант

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Връщане на стипендии за докторант

Мнениеот sayler » 23 Сеп 2018, 00:00

Бях редовен докторант , положил съм докторантски минимум, отчислен съм с право на защита, но не мисля че ще успея да защитя докторантурата. Въпросът ми е след успешно положен докторантски минимум дали се дължат обратно месечните стипендии, които съм получавал 3 години?
sayler
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Сеп 2018, 23:56

Re: Връщане на стипендии за докторант

Мнениеот anhea » 23 Сеп 2018, 13:30

Здравейте колега!
Питането Ви е основателно, но към момента в българското законодателство няма предвиден регламент, съгласно който да дължите връщане на получаваните стипендии в периода на обучението Ви като редовен докторант. Съгласно сега действащият ППЗРАС и по-конкретно чл.24 (5) (Нова - ДВ, бр. 56 от 2018 г., в сила от 06.07.2018 г.) Правото на защита може да бъде упражнено в срок, определен в правилника на съответното висше училище или научна организация, но не по-късно от 5 години от решението на факултетния, съответно научния, съвет по ал. 4."... Но Вие сте зачислен по стария ППЗРАС (т.е. преди месец май, 2018 г.) и трябва да следвате неговите разпоредби...
anhea
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Фев 2012, 15:06


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron