начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Лекции по Обща теория на правото и Гражданско право?

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали


Лекции по Обща теория на правото и Гражданско право?

Мнениеот lexcode » 09 Ное 2018, 01:25

Здравейте,

Търся лекции или учебници по Обща теория на правото и Гражданско право.... Да са написани на по-достъпен език и да се усвоява по-лесно и с разбиране материята. Имам предвид да не са написани на висок академичен стил...Мейла ми е vsichkibgregistri@abv.bg
lexcode
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 09 Ное 2018, 01:07

Re: Лекции по Обща теория на правото и Гражданско право?

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Ное 2018, 04:32

Само Георги Бойчев, впрочем поровете се в на Михаил Арнаудов "Римското право" - хубаво е юристът да овладее някои така да кажем симпатични сентенции.

Например, да се каже "error in objecto", предизвиква впечатление в зала, не че нещо. С компендиум няма как да се измъкнете - конспекти и такива неща не стават - четеш и ревеш. Тоест хващаш учебника и четеш и ревеш.

Адвокат се става - не се ражда. Не е привично за човека правото - тоест правната наука, но това е положението.

Теорията Ви дава мисъл - иначе разни типови договори - типови разрешения - в смисъл - как да напиша заявление по чл. 410 ГПК, не че нещо, но не са юридически майсторски работи.

Академик Василев - Любен Василев - "Гражданско право на НРБ", строго препоръчвам - малко е отвлечен - е много полезен. Тоест текстът на учебника ме е малко разтеглен, протяжен, обаче има страхотни бисери.

Академик Чудомир Големинов - двете му монографии - "Извъндоговорни източници на облигационни отношения", "Неоснователно обогатяване" създават прекрасна база за размисъл.

Иначе - Любен Диков, това е стар автор, по Царско време, но трябва да се чете. Вече иначе минаваме на преводни текстове - главно немски автори. Виндшайд, не може да си ги спомня всичките.

Професор Георги Бойчев е синтезирал в значителна степен всичко, което е усетил за важно.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4897
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Лекции и материали


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron