начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Първо Енергото сега ВиК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Първо Енергото сега ВиК

Мнениеот jacob87 » 09 Ное 2018, 19:51

Здравейте. Преди две годни имах проблем с Енерго про и вашият форум се оказа много полезен за мен.
Сега колкото и да е комично имам проблем с ВиК. Казусът е следния: В стопански двор имам два имота който са животновъдна ферма (пилета бройлери 60 000 бр) Едният ми имот е урбанизиран другият не. В този стопанси двор има още 10-тина юридически лица с различна дейност. Целият стопански двор се водоснабдява от собствен водоисточник и собствена водопреносна мрежа, собственост на кооперацията в същият стопански двор. Понеже ВиК са поискали да им се отдаде това съоръжение под наем, и им е отказано, сега ВиК-то пуска жалби до басейнова дирекция и се оказва, че кооперацията като собсвеник на водоисточника няма право да продава вода на други лица. Съответно сега ако напипшат едни актове на кооперацията тя ще спре водата на всеки в стопанският двор и ще се случат едни апокалиптични за мен неща. Разбирате че 60 000 пилета не могат да се поят с водоноски дълго време. Исках становище от ВиК и те не ми дадоха отказ за присъединяване, а ми казват да си изградя водопроводна система до най близкият им водопровод (600-800 метра) и щели да ме включат. Най лошото е, че тоя водопоровод дето искат да ме вкючат няма да ми върши работа защото квартала в който се намира фермата, през ден хората са на простест защото няма вода за битови нижди, а камо ли за моите. Сега чета всяка наредба която ми попадне и не мога да разбера точно текста от НАРЕДБА № 4
"Чл. 6. Услугите В и К се осъществяват чрез:
1. водоснабдителната система до границата със сградната
водопроводна инсталация или вътрешната (площадкова, дворна)
водоснабдителна мрежа на потребителите
Това не значи ли, че ВиК трябва да ми докарат водопровода до границата на имота или аз съм длъжен да си го изграждам.
Ако някой има идея как най-безболезнено да си реша проблема моля да я сподели.
Една от идейте е да станем всички съкооператори по някаквъв начин в кооперацията и така ще имаме право да ползваме водоисточника, но нямам представа как може да стане това.
jacob87
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Юни 2016, 23:39

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot], Google Adsense [Bot] и 28 госта


cron