начало

Почина следователят Магдален Маринов Почина следователят Магдален Маринов

Закупуване на прилежащ терен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Закупуване на прилежащ терен

Мнениеот doenitz » 16 Ное 2018, 16:14

Здравейте,
Имам следното питане - имам отстъпено право на строеж в урегулиран поземлем имот, общинско място. В същия УПИ обаче има и още едно учредено ОПС на друго лице, така ставаме двама с ОПС в един имот. Искам да закупя прилежащия терен/дворното място, общината ги продава без проблем по реда на чл.35, ал.3 от Закона за общинската собственост.
Но когато в общината видяха, че има и друго учредено ОПС почнаха да се сучат и да въртят, не знаят какво да правят, защото сме били двама и дали можело само на мен да продадат. Въпросът ми е - прави ли са в общината, че наистина не могат да продадат само на единия, който има има законно построени сгради. Предлагат ми ПУП-ове и такива неща, но не и директно да купя мястото.
Има ли начин да го купя или са прави от общината?
doenitz
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 19 Май 2016, 11:25

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron