начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Хазарт и бързи кредити

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Хазарт и бързи кредити

Мнениеот intercom60 » 08 Яну 2019, 17:12

Здравейте,
Не знам към кого да се обърна и предварително Ви благодаря за отделеното време.
Синът ми е на 21г. и от няколко години има тежка хазартна зависимост. Тегли бързи кредити за да залага , които ние с майка му после трябва да изплащаме. Положението е много тежко. Самият той донякъде осъзнава ,че е хазартно зависим, но не може да спре. В момента е студент. Няма никаква собственост, професия и работа , а продължават да му отпускат кредити. Последният е от Фератум. Как става тази работа? Може ли да се наложи някаква възбрана за теглене на кредити ?
intercom60
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Яну 2019, 14:11

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Яну 2019, 06:42

Може да се направи психиатрична експертиза - но какво от това. Защо трябва Вие да изплащате. Отлъчете го - знам как боли, но спасение няма - виждате, че даже порядъчни хора си купуват билетчета (талончета) и търкат.

Другото, което можете да направите - по Ваша преценка - да го извикате на разговор - примерно в домашна обстановка и да го накарате да подпише документ за свръх- голяма сума към Вас или към вас двамата.

Внимавайте - това е дяволски съвет, какво следва от това. Когато Фератум искат да го осребрят - тоест да го осъдят - вие вече като негов частен банкер (един вид), стъпвате на равни начала и се пускате заедно с колекторите. Така - можете да преговаряте директно с Фератум за закриване на достъп - за прекратяване на тази порочна дейност да дават кредити наляво-надясно. Тоест - един вид - вие сте собственици на парите на този човек. С две думи - да им извиете ръцете - нещо от рода - а и не струва скъпо такъв документ 30 стотинки за ксерокс. Фератум не могат да изискат в повече пари от вас, тоест ставате нещо като, не мога да намеря термин - нещо като това - ако Фератум имат да взимат 500 лева, вие примерно 10 000 лева (толкова е максимума заради Закон за плащанията в брой, може и повече - но трябва да правите транзакция през Банка), то се нареждате наравно - например на 20-то число Фератум взема не изцяло удръжка (примерно - та за каква удръжка става на въпрос - нали е студент), но вие се включвате също и Фератум гледа тъжно отминаващият влак и изобщо. Занимавам се в тази сфера и имам отдел (от един колега), който прави нещата фино.

Не знам дали това е обаче подхода.

Другото, което - като родител мога да споделя - изведете го от обкръжението му. Покрай моето следване се наблягаше на по-невинни неща, но пък някои се пропиха жестоко, но общо взето средата в Университета беше по-спокойна. Сега има навсякъде казина - аз като минавам Студентски град в София и се учудвам направо - казина, клубове, дискотеки.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот intercom60 » 09 Яну 2019, 19:18

Благодаря Ви, ivan_lawyer за съветите !
Само първото не го разбрах : какво значи да го отлъча ?
intercom60
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Яну 2019, 14:11

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Яну 2019, 22:57

Еми да го изгоните от в къщата. Да не Ви седи на главата. Поне за един ден. Охлаждане на отношенията.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот archevbs » 14 Яну 2019, 10:19

ivan_lawyer Ви съветва да направите записна заповед или там както се води, когато сина Ви сгафи отново ще се води, че Вие сте най - големия му кредитор (тоест имате най - много пари да взимате от него), имаше случай в града преди време един пичага беше продал собствената си стройтелна фирма, направил нещата така че той и съдружника му спонсорирали бившата му фирма с 1 млн. лева, а банката, която пуснала кредитите на фирмата беше с 0.5 млн, отделно имаше сумати хора, които фирмата завлякла с апартаменти. Така накрая се оказа, че този дето реално е завличал фирмата докато е бил собственик на фирмата, след това се явява първи в списъка на кредиторите, понеже фирмата му дълги най - много пари като сума, беше се наредил преди банката и преди всички найстина измамени хора. Така че, това става да, обаче има голяма вероятност от фирмата за бързи кредити да продадат дълга на сина Ви на колекторско-мутренска фирма, мутренска понеже е ясно какви хора работят там и с какви методи си търсят парите. Много неприятна ситуация. Откажете се от сина си чрез Държавен Вестник и пратете копие до въпросните фирми, поне да знаят, че сина Ви найстина няма нито наследство, нито пари, нито някога ще има, може би така ще намалите желанието им да го финансират.
archevbs
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Яну 2019, 18:34

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот teogeo » 14 Яну 2019, 12:55

archevbs написа:ivan_lawyer Ви съветва да направите записна заповед или там както се води, когато сина Ви сгафи отново ще се води, че Вие сте най - големия му кредитор (тоест имате най - много пари да взимате от него), имаше случай в града преди време един пичага беше продал собствената си стройтелна фирма, направил нещата така че той и съдружника му спонсорирали бившата му фирма с 1 млн. лева, а банката, която пуснала кредитите на фирмата беше с 0.5 млн, отделно имаше сумати хора, които фирмата завлякла с апартаменти. Така накрая се оказа, че този дето реално е завличал фирмата докато е бил собственик на фирмата, след това се явява първи в списъка на кредиторите, понеже фирмата му дълги най - много пари като сума, беше се наредил преди банката и преди всички найстина измамени хора. Така че, това става да, обаче има голяма вероятност от фирмата за бързи кредити да продадат дълга на сина Ви на колекторско-мутренска фирма, мутренска понеже е ясно какви хора работят там и с какви методи си търсят парите. Много неприятна ситуация. Откажете се от сина си чрез Държавен Вестник и пратете копие до въпросните фирми, поне да знаят, че сина Ви найстина няма нито наследство, нито пари, нито някога ще има, може би така ще намалите желанието им да го финансират.


По новия закон вече трябва и във вестник "Блитц", както и със съобщение по "WS Teleshop".

А сега сериозно - недейте дава съвети по неща, от които хал-хабер си нямате!!!
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот archevbs » 14 Яну 2019, 13:21

Е хайде сега, какво да направят родителите, да станат най - големите кредитори на сина си, та тогава фирмата за бързи кредити да му прати мутри-събирачи и да го пребият до такава степен, че родителите му да трябва пак да го гледат, само че на легло.
Щом има отказване в Държавен вестник от родител и съответно избягване на дълговете на въпросния роднина от наследниците, защо родителите да не могат да направят същото.
Като Вие сте много компетентен изкажете мнение. Със сигурност, в момента в който сина напише записна заповед на родителите си и те се окажат по големи длъжници от компанията за бързи кредити, последните ще пратят/ ще препродадат дълга на колекторска фирма, поне в моя регион, служителите на въпросните фирми са бивши кик-боксьори и това е "легалната" им работа, за нелегалната сетете се сами.
Впрочем, ако си мислите, че във фирмата за бързи-кредити не водят история кой какво е плащал, много се лъжете. Кредитите ги отпускат именно, понеже човек се води без доходи, но в историята му има погасявания от родителите и като цяло в тези фирми много добре знаят, че щом роднините са платили веднъж ще платят пак.
Колкото до събирачите на дългове, навремето една част от тях ми бяха познати и ходеха да бият нормални хора по дискотеките за забавление, някои от момчетата дори бяха в налионалния отбор, след това бяха привлечени от сенчестия бизнес и в момента от време на време излизат по местните медии, по рядко по националните сведения за геройствата им.
archevbs
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Яну 2019, 18:34

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Яну 2019, 06:18

До мутри не може да се стигне, доколкото ще ги приберат - е - наистина - много е гадно да те нападнат.

Наистина има все още паразитиращи елементи - които си пускат сигурно всяка вечер филми като "Белязаният", "Имало едно време в Америка", "Кръстникът" и си мечтаят за нещо, не ми се мисли какво им протича в мозъка.

Нито може да се преборим с такава мафия, като и никой не ни го изисква - но ако ги хване съдия (стига да не е част от схемата), ще им се разплаче леко картинката.
Нищо смислено не може да се укаже - освен - възпитавайте овреме децата си. Влагайте в тях чорбаджийски дух, защото такива са времената, овълчени. Трябва да се пести, рекламите по телевизията са едно, интернет е друго, но - парите са си пари. Тоест - трябва да се възпитава внимание и доста работи - никога не е късно.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Хазарт и бързи кредити

Мнениеот llumar » 09 Авг 2019, 01:46

Човекът търси решение на проблема си, а не да го гъбаркате. Значи- основният проблем че продължавате да му плащате кредитите. Понеже всеки път ги плащате и той винаги е изряден в Кредитния регистър и затова му дават. Следв. път не му ги плащайте, той ще влезе в Кредитния регистър и няма да му дават. Що се отнася дето колекторски фирми щели да го осъдят. Ми за колко да го осъдят- за 3-4 000 лева. Обаче като няма кво да му вземат и след 5 години като му мине давността , ще е чист като сълза.
llumar
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 18 Мар 2011, 18:55


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта


cron