начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Данъчната оценка на имот-променлива величина ли е?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Данъчната оценка на имот-променлива величина ли е?

Мнениеот sten2019 » 22 Яну 2019, 15:27

Здравейте Господа от екипа на lex.bg

Първо поздравления-Перфектен сайт!!!
Тук има всичко.

Затова ми позволете да се възползвам от Вашия сайт,разчитайки на Вашият професионализъм,за да ми разясните един Огромен проблем,на който никой до сега не ми даде нормален отговор,дори в данъчна служба.
За какво става въпрос?

През 2008г.аз придобих имот в София и си плащах лично данък сгради до 2018г редовно.
Този имот е придобит по време на брак,т.е.съм женен и до сега.

НО,какъв е проблема?

Данъчната оценка на имота ПО НОТАРИАЛЕН АКТ,т.е.,когато съм го купил през 2008г е била 16 240 Лв.И на тази база съм подал Данъчна Декларация
И според правилата за пресмятане на данъка,по норматив,при общо 3.475 промила,което е 0.3475% от стойноста на Данъчната оцена на имота, Общия данък е 56.40 Лв. Това е Сума,която АЗ СЪМ ПЛАЩАЛ ДО СЕГА ЛИЧНО. Всяка година от 2008г насам.
Точка.
Но сега се оказва,че СЪЩАТА ТАЗИ СУМА СЕ ТЪРСИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ,т.е. И ОТ ЖЕНА МИ,неясно защо,макар всичко да е платено.

Но следва още нещо много смущаващо и стряскащо?
След поредица телефони и писма с Данъчна служба,се СЕ ОКАЗВА,
ЧЕ ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА НЕ Е 16 000 Лв, А Е 28 000Лв.

Възможно ли е?
ЗАЩО?
Как така Данъчната Оценка СЕ Е ПРОМЕНИЛА изведнъж ОТ 16000 НА 28000Лв за 11 ГОДИНИ?
Излиза ,че Нотариалния акт се обезсмисля и не се взема под внимание.
ТОГАВА КОЙ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ Е СМЕНИЛ ТАЗИ ДАНЪЧНА ОЦЕНКА,
БЕЗ МОЕ ЗНАНИЕ И УВЕДОМЛЕНИЕ и сега искат да плащам двойно? Т.е. сумата вече става 97Лв.,а не 56Лв
И ЗАКОННО ЛИ Е ТОВА?
Или е случайна грешка?

Трябва да ви кажа ,че съм ужасен от това "изпълнение"
АКО Е ИСТИНА...СЪМ ДЪЛБОКО РАЗОЧАРОВАН

ИЗОБЩО КАКВА Е ИСТИНАТА?

Ако имате време,моля, отговорете ми
Ще съм Ви безкрайно благодарен

Успех в работата

Поздрави
И Ивов
sten2019
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Яну 2019, 14:59

Re: Данъчната оценка на имот-променлива величина ли е?

Мнениеот miko_pk » 22 Яну 2019, 17:39

Какво ревеш, че си софиянец ли? Като си тАрикат- плащай. Ако се чувстваш кестен, горд собственик на панелка в ж.к. "Фондови Жилища" - плащай!
Всичко тече, всичко се променя, за нуждите и целите на облагането и твоята панелка става все по-апетитна.
Или ако искаш обвини инфлацията, на която впрочем се оповaват заробените братя и сестри кредитополучатели /трупове на 25, които ще бъдат погребани след 60/.
Язък ти за любовната увертюра в първата част от въпроса!
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 228
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Данъчната оценка на имот-променлива величина ли е?

Мнениеот nikodim77 » 23 Яну 2019, 00:57

Когато преди близо-10 години встъпих като участник в този форум, пред мен се откри еди нов свят. Чувствах се като дете попаднало в приказка. С течение на времето и това място се очерта като едно от множеството „огледала” на съвременните междучовешки отношения. Кому е нужен този език, уважаеми Г-н. miko_pk ?! Какво спечелихте от грубият си тон и дори обидата към питащия?!? Стана ли Ви по-леко? Ако е така – добре... но е било за сметка на чувствата на другиго (питащия). Форумът е форум, място за въпроси, отговори, дискусии и т.н. По пътищата – агресия! В училищата – агресия! В семейната среда – агресия!... Е, и тук ли следва да я пренасяме тази агресия?!? Горното Г-н. miko_pk, е далеч от идеята да влизам в пререкания и дрязги с Вас. Напротив! Много искам това място, този форум да си остане едно светло място, където ние – участниците в него да се чувстваме комфортно и да можем да се впускаме във водовъртежа на необятната и хубава наука – Правото!
А към Вас Г-н. Ивов,
Възприето е по форумите, че писането с главни букви е израз на викане и проява на гняв.
Що се отнася до питането Ви: Отговорът мисля, че е даден в чл. 4 и сл. от ЗМДТ
С най добри пожелания от мен!
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1168
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Данъчната оценка на имот-променлива величина ли е?

Мнениеот miko_pk » 23 Яну 2019, 11:37

Никодиме, *утко!
Език свещен на моите деди, език на мама и на татка, език, чрез който волеобразуваш Ти - Чоевкът с гавно Ч или с главно Н - Никодим, 77-ми набор, пацифист и утопист по душа!
В коя ли държавна администрацния благнееш Ти?
Реалността е таква, уродлива, хапе!
Колкото има право, някой си да се жалва, че е му е скъпо да свои панелка във "Фондови жилища", толкова имам право и аз да му отговоря.
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 228
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Данъчната оценка на имот-променлива величина ли е?

Мнениеот nikodim77 » 24 Яну 2019, 02:29

Г-н. miko_pk,
Мислех да подмина Вашата изява, но тъй като ме засяга лично, а и се обръщате към мен по име, реших да употребя свещения език на мама и на татка, та да изясня наведените врърдения и квалификации от Вашия пост. Принципно не обичам да влизам в пререкания и конфликти. Още-повече да се обяснявам пред някого, но ще пренебрегна този си принцип.
И така по реда на ваште белетристики:
Символът „*” е явно – заместващ някоя от буквите от свещената ни азбука. Поразсъждавах над него, дори помолих големият ми син също да опита да замести този символ с буква така, че да се получи лицеприятно словосъчетание, но уви, и той не успя. Единствения израз, който успявам да сглобя е свързан със анатомията на нежната половина от човечеството...!
Та в този ред на мисли символът „*” може да е начало на всяка една дума. Например дори и ако аз си мисля, че сте *едал? Е, Вашето въображение и най-вече интелект, могат да Ви подскажат дали пък нямам предвид някакъв латински израз, който Ви определя като нещо велико...?
Дали съм човек с главно „Ч” или не, това могат да го определят тези, които имат досег до мен и делата ми. А също и тези, които имат досег с децата ми – предвид успеваемостта ми в тяхното възпитание. За мен лично моето главно „ч” не е от значение, но ми се иска децата ми да станат Човеци със съответните главни букви. По отношение на наборът ми, ако добавите още някоя и друга година към предполагаемия набор -77, тогава ще получите реалният ми такъв. Но благодаря за подмладяването! Обаче не считам, че анализът на „никнеймът” ми във форума е от значение за „диалогът” ни.
Работя от тъмно до тъмно! Сам без ничия помощ отглеждам двете си деца. Занимавам се с някой енергийни разработки. И дори сега на стари години намерих време да уча. И слава – Богу, че уча в университет, който не сте посочил като порочен в постът Ви по една друга тема.
Та, последния абзац от горното отговаря на чуденката Ви, в коя ли държавна администрация благнея. Не, не благнея а бачкам като вол! И единственото време, което ми остава да се отпусна и да изпитам удовлетворение е по нощите. Вместо да играя на игри, използвам компа за следене на новости в области, които ме интересуват, както и да се порадвам на присъствието си в този форум, в който се чувствам приет – добре дошъл, и то от юристи. Да, имал съм леки недоразумения, отправяни са ми забележки от други участници във форума, но никой не ме е назовавал с думи започващи със „*”
Дали съм пацифист...? Ами мога да Ви изнеса солидна лекция по оръжейни системи, тактики и т. н. И аз във всеки един момент съм готов да защитя родината си с оръжие в ръка, ако това ми бъде наредено при евентуална ситуация (недай – Боже). А дали съм утопист...? Знам ли? Може пък и да имам наченки на това...
Относно правото Ви да отговаряте на жалващите се и „ревящите”, никой, а най-вече аз, не се опитва да Ви отнеме това право. Дори и не съм намеквал в предходният си пост, че нямате такова право. Това, че сам си извеждате някакви твърдения е Ваш личен избор...
И все пак Ви Подкрепям Г-н. miko_pk! Подкрепям Ви в две Ваши твърдения:
„Реалността е такава, уродлива, хапе!”
Да, прав сте! Уродлива е, хапе и нещата не са розови в държавицата ни...?! Но и никой не ни е виновен за това. А тези обстоятелства са още един стимул да се намали езикът на омразата и лошия тон, особено тук в този форум.
Другото Ви твърдение от друга тема, което споменах по-горе:
„Девалвацията на висшето образование доведе до девалвация във всички юридически професии, най-вече в адвокатурата”
И това твърдение подкрепям, макар и частично.:
Всъщност девалвацията на висшето образование доведе до девалвация не само на юридическата професия, но и на много други. Девалвация има не само при висшето образование, но и още от началното. А най-лошото е, че не виждам светлина в мрака по тези въпроси (лично мое си мнение).
Все пак понеже засегнахте определена област от юридическите професии – адвокатурата, ще отбележа, че тя не е засегната „най-вече” от тази девалвация. Мнението ми се базира, на това, че колкото и недобре обучен да излезе един юрист от някой ВУЗ, ако реши да упражнява тази професия, и да се развива в нея, то той ще продължава да чете и да се усъвършенства. Конкуренцията на „адвокатския пазар” е огромна и няма място за некадърни. И ако има такива, те в последствие сами ще отпаднат и ще са принудени да търсят телефонните номера на бюрата по труда.
Надявам се, че няма да се налага да се впускам в повече обяснения – свързани с Ваши постове отправени към мен. Приемам диалог, но в по различна форма от Ваша страна. И като участници в един и същ форум е редно да запазим добрия тон (добрите нрави), за което ще съм Ви благодарен!
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1168
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron