начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея там?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея там?

Мнениеот sclass » 06 Фев 2019, 16:54

Здравейте,
Тъй като планирам да се пренеса да живея в Гърция, ме интересува следният казус. Четох в интернет, че ако пребивавам повече от 6 месеца там съм длъжен да си сменя регистрацията на личният автомобил с гръцка и съответно да си плащам данъците там, което разбира се не е оферта, тъй като са огромни.
Въпроса е следният, ако аз не се осигурявам там, т.е. нямам данъчен номер в Гърция, а продължа да си се осигурявам у нас, има ли как да ме хванат, че съм бил повече от 6 месеца на територията им, и изобщо имат ли юридическо право да ме задължат да си сменям регистрацията на автомобила?
Питам защото имам фирма тук и така или иначе нямам планове да се осигурявам в Гърция, а само да живея там. В същото време някъде бях чел, че това с автомобилите важало само за лица с издаден данъчен номер в Гърция, т.е. лица, които се осигуряват там. Така ли е, някой запознат ли е?
В крайна сметка, може ли гражданин на съюза да пребивава неограничено време в държава членка, без да е длъжен да се осигурява там.
В крайна сметка ако си издам от тук безплатно Европейска здравноосигурителна карта, нямам нужда нито от здравните, нито от пенсионните им осигуровки, предполагам.
sclass
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 21 Май 2009, 14:51

Re: Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея та

Мнениеот elpak » 18 Фев 2019, 12:20

Можеш да караш кола с български номера в Гърция. При проверка от гръцки КАТ ти показваш българска лична карта и свидетелство за управление на автомобила и до там. Няма как КАТ да знае кога си влязъл в страната.
elpak
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Фев 2019, 12:15

Re: Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея та

Мнениеот dog123 » 18 Фев 2019, 12:30

Имаше случаи , да се конфискуват автомобили на туристи в Гърция. Праскат ти глобата, свалят ти номерата , и ти трябва да доказваш че си работил в БГ последните 6 месеца. Опитите за тарикатеене не завършват добре в южната ни съседка!
dog123
Младши потребител
 
Мнения: 67
Регистриран на: 30 Авг 2010, 13:51


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron