начало

Иван Гешев: Не смятам да се извинявам. Дай Боже и мен да ме заплашват с политическа кариера Иван Гешев: Не смятам да се извинявам. Дай Боже и мен да ме заплашват с политическа кариера

Данъци от интернет продажби?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данъци от интернет продажби?

Мнениеот striking » 04 Фев 2019, 21:57

Здравейте,

продавам дребни предмети и сувенири в Ebay и получените пари от клиентите постъпват в PayPal сметка, която е свързана с Българска банка. По-принцип НАП няма как да установят такива доходи, защото няма наложен платеж. Освен ако не са твърде големи и от съответната банка не подадат сигнал за проверка.

Въпреки това искам да започна да си плащам данъка от 10% (поправете ме ако греша) за да съм си изряден и да не се притеснявам за дребни суми, които могат да ми донесат проблеми.

Притесняват ме това, че прочетох, че ако имаш неизплатени данъци над 3000лв си подсъдим до 6г. затвор. Но тук възникват въпросите:

1. Това вярна информация ли е и как се третират принципно такива казуси от НАП?
2. Тези 3000лв данъци за календарната година ли се смятат или за 5г. назад, защото до колкото знам такава е давността за неизплатени данъци, за които могат да те потърсят от НАП?

Надявам се има някой, който е запознат и би мобъл да сподели достоверна информация.
striking
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Мар 2012, 16:39

Re: Данъци от интернет продажби?

Мнениеот borovinka » 07 Фев 2019, 14:15

Всичко си пише на сайта на НАП.
Четете:
http://www.nap.bg/news?id=3842
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1502
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Данъци от интернет продажби?

Мнениеот striking » 07 Фев 2019, 21:47

Линкът, който сте посочили не отговаря на зададените въпроси. Ако може поне да ме насочите със съответните чл. в закона, за да мога да ги намеря и прочета, ще бъде полезно. Благодаря.
striking
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Мар 2012, 16:39


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron