начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

За всеки адвокат ли важи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


За всеки адвокат ли важи

Мнениеот gridiron » 12 Фев 2019, 14:33

Здравейте окумуш адвокат прилага копия от документи с които се е снабдил по свой начин Т.е. не са събирани чрез съда Когато заинтересуваната страна иска от съда да задължи адвоката да предостави оригиналите на копията то тогава съдията изръсва, че понеже бил адвокат номера минавал само с " вярно с оргинала "По тази съдийска логика можеш да приложиш фалшиви документи и съдията ще ги приеме
Е, за всички адвокати ли минава този номер или за приятелите на съдията само?
gridiron
Потребител
 
Мнения: 290
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28

Re: За всеки адвокат ли важи

Мнениеот llumar » 12 Фев 2019, 14:56

Адвокатите се борят да имат право на заверка на документи,както нотариусите. В случая съдията е преценил че документът има стойност на нот. заверен. Ами вие пак имате право да искате оргинал, обжалвайте това като отиде делото във въззвивн съд. Освен това още на този етап имате право да сезирате прокуратурата , ако мислите че документът е фалшив. Съдиите най-много се дразнят ако тази жалба до прокурора е чрез съда до СРП :) Направете го да ги подразните
llumar
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 18 Мар 2011, 18:55

Re: За всеки адвокат ли важи

Мнениеот kalahan2008 » 13 Фев 2019, 13:29

Има си закон, просто страната трябва да се позове на него.
Чл. 183. Когато по делото се прилага документ, той може да бъде представен и в заверен от страната препис, но в такъв случай при поискване тя е длъжна да представи оригинала на документа или официално заверен препис от него. Ако не стори това, представеният препис се изключва от доказателствата по делото.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4170
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: За всеки адвокат ли важи

Мнениеот kalimqvka » 13 Фев 2019, 15:55

Колеги, има си изрична законова разпоредба по този въпрос (чл. 32 от ЗАдв.). Адвокатската заверка се приравнява на официална заверка пред съда и органите на досъдебното производство, с което се осъществява и изискването на чл. 183 от ГПК. Следващия път си направете труда да попрочетете закона преди да се оплаквате срещу "изръсването" на "съдийската логика" и да давате празнословни съвети за пускане на жалби, за да се подразнел съдията.
kalimqvka
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 05 Фев 2008, 12:59

Re: За всеки адвокат ли важи

Мнениеот doudoned » 13 Фев 2019, 18:19

kalimqvka написа:Колеги, има си изрична законова разпоредба по този въпрос (чл. 32 от ЗАдв.). Адвокатската заверка се приравнява на официална заверка пред съда и органите на досъдебното производство, с което се осъществява и изискването на чл. 183 от ГПК. Следващия път си направете труда да попрочетете закона преди да се оплаквате срещу "изръсването" на "съдийската логика" и да давате празнословни съвети за пускане на жалби, за да се подразнел съдията.

Адвокатската заверка се приравнява на заверка от страна, а не на официална заверка. Насрещната страна може да изиска оригинала. Ако не може да бъде представен оригинал или поне страната заверила преписа да посочи къде се намира той, документът се изключва от доказателствената маса.
doudoned
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 21 Сеп 2001, 10:04


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron