начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея там?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея там?

Мнениеот sclass » 06 Фев 2019, 16:54

Здравейте,
Тъй като планирам да се пренеса да живея в Гърция, ме интересува следният казус. Четох в интернет, че ако пребивавам повече от 6 месеца там съм длъжен да си сменя регистрацията на личният автомобил с гръцка и съответно да си плащам данъците там, което разбира се не е оферта, тъй като са огромни.
Въпроса е следният, ако аз не се осигурявам там, т.е. нямам данъчен номер в Гърция, а продължа да си се осигурявам у нас, има ли как да ме хванат, че съм бил повече от 6 месеца на територията им, и изобщо имат ли юридическо право да ме задължат да си сменям регистрацията на автомобила?
Питам защото имам фирма тук и така или иначе нямам планове да се осигурявам в Гърция, а само да живея там. В същото време някъде бях чел, че това с автомобилите важало само за лица с издаден данъчен номер в Гърция, т.е. лица, които се осигуряват там. Така ли е, някой запознат ли е?
В крайна сметка, може ли гражданин на съюза да пребивава неограничено време в държава членка, без да е длъжен да се осигурява там.
В крайна сметка ако си издам от тук безплатно Европейска здравноосигурителна карта, нямам нужда нито от здравните, нито от пенсионните им осигуровки, предполагам.
sclass
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 21 Май 2009, 14:51

Re: Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея та

Мнениеот elpak » 18 Фев 2019, 12:20

Можеш да караш кола с български номера в Гърция. При проверка от гръцки КАТ ти показваш българска лична карта и свидетелство за управление на автомобила и до там. Няма как КАТ да знае кога си влязъл в страната.
elpak
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Фев 2019, 12:15

Re: Трябва ли да си регистрирам колата в Гърция ако живея та

Мнениеот dog123 » 18 Фев 2019, 12:30

Имаше случаи , да се конфискуват автомобили на туристи в Гърция. Праскат ти глобата, свалят ти номерата , и ти трябва да доказваш че си работил в БГ последните 6 месеца. Опитите за тарикатеене не завършват добре в южната ни съседка!
dog123
Младши потребител
 
Мнения: 67
Регистриран на: 30 Авг 2010, 13:51


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron