начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Обжалване на Разпореждане от НОИ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот ivanovagalia » 28 Фев 2019, 15:40

Здравейте,
нуждая се от малко съдействие по следния казус, за което предварително благодаря! На
На 29.10.2010г. от НОИ СУ "СО" са направили Разпореждане на майка да върне недобросъвестно усвоена сума за майчинство, тъй като бях записала детето на ясла, "да му пазя място", което не е получено лично, защото е била при мен в София, а по ЛК живее във Видин и разписката е с гриф "преместена на друг адрес".
На 17.10.2011 получава Уведомително писмо от ТД В.Търново офис Видин /там е по постоянен адрес/ за непогасено публично задължение по горното разпореждане, което следва да се плати по с/ката им в ТБ Райфайзен.
На 17.11.2011г. е получено и писмо от СУ "СО" че, съгласно разпоредбите на параграф 21 от ПЗР на ЗИДКСО ако се плати в срок до 05.02.2012г. не се дължат лихвите по посоченото разпореждане.
05.02 е неделя и сумата по главницата е възстановена на 06.02.- първия работен ден, по сметката в Райфайзен./явно съм събирала парички, или просто съм отплеснала, не знам защо съм чакала последния ден, но свършило.../
Сметката на НОИ СУ "СО" е в СИ Банк и не знам правилно ли съм платила на ТД /НАП?
Миналата седмица са изпратили ново разпореждане за удръжка на сума от пенсията по повод дължимите лихви по горното разпореждане.
Основателно ли е да се позова на Чл. 60. (6) Когато последният ден от срока е неприсъствен, срокът изтича в първия следващ присъствен ден.
Главницата е погасена както казах на 06.02.2012г. новото разпореждане е от 07.02.2019г., важи ли давностния срок за лихвите? Мога ли да се позова на чл.115 (1) Новото разпореждане за лихвите е с нов № и е от НОИ Видин или това издадено 2010г. от СУ "СО" е прекъснало давността?
ivanovagalia
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Фев 2019, 12:21

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron