начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Работа за чуждестранна фирма - тр. стаж, осигуровки

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Работа за чуждестранна фирма - тр. стаж, осигуровки

Мнениеот georgiev444 » 01 Мар 2019, 16:34

Здравейте, колеги,

Имам предложение да работя за компания, която е базирана в Кипър на постоянен трудов договор. Компанията не е регистрирана в търговския регистър и съответно не оперира под Българското законодателство.

Това е ситуацията. Бихте ли ми съдействали и обяснили повече следните неща:
1. Трудов стаж ще ми се води само след представяне на официални документи от Кипър след като приключа трудовоправните си отношения с компанията?
Ако съм разбрал правилно е възможно да се зачете трудов стаж стига той да е бил с Трудов договор според Кипърското законодателство. И евентуално трябва документ от техен орган, който да представя в България?

2. Трудовата ми книжка няма да бъде попълвана в този случай?
3. Може ли компанията да плаща всички данъци и осигуровки за дохода ми от чужбина в България (здравно осигуряване, пенсионно, към различните фондове и тн.)?
4. Оставайки в България и работейки за чуждестранна фирма ще имам ли всички права произтичащи от трудов договор в България (здравна каса, банкови услуги и кредити и тн.)?

Поздрави
georgiev444
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Мар 2019, 16:23

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron