начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Прехвърляне организация и клиентела от ЕООД на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прехвърляне организация и клиентела от ЕООД на ЕТ

Мнениеот mtek1 » 06 Мар 2019, 18:16

Здравейте,

Имам следния интерес казус:
Едноличен собственик – ФЛ на съществуващо ЕООД иска да регистрира ЕТ, на което да прехвърли своята организационна структура, клиентела, търговската репутация, реноме. Това е сделка № 1. Впоследствие иска да прехвърли предприятието на ЕТ в друго капиталово дружество – сделка № 2.

От описаната фактическа обстановка възникват следните въпроси:
1. Относно сделка № 1 – с оглед описания предмет на договора, ЕООД ще прехвърля т.нар. фактически отношения, тоест следва ли да се изготвя договор за прехвърляне на „част от търговско предприятие“ или може да се оформи като договор за продажба на отделен актив?
2. Относно сделка № 1 – възможно ли е това прехвърляне да стане чрез преобразуване - отделяне на част от имуществото (в случай, че фактическите отношения са част от имуществото) или по пътя на прехвърляне на имуществото върху едноличния собственик?
3. Относно сделка № 2 – възможно ли е предприятие на ЕТ да се внася в друго дружество чрез апорт?

Благодаря предварително за съветите и коментарите по темата.
mtek1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Мар 2019, 18:11

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron