начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Защита срещу апетити за строеж

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Защита срещу апетити за строеж

Мнениеот vilarduen_1 » 14 Мар 2019, 12:36

Здравейте!
Съсобственик съм на дворно място с още няколко съсобственика. Достъпът до неподелимият двор /от който притежавам част/ се извършва единствено през входната порта, над която 1 от съсобствениците иска да си построи навес към общия двор, за да си спира колата, твърдейки, че конструкцията няма да пречи на останалите. Иска писмено нотарилно заверено съгласие на всички съсобственици. Аз смятам, че какъвто и да е навеса, ако има спряна кола, тя ще възпрепятства моят достъп, ако аз реша да отида с автомобил до мястото си и не желая да дам съгласието си за това. Искам да запазя добри отношения с всички съсобственици. Има ли и какво законово основание, което при неподелим имот с 1 единствен вход да забранява подобно строителство на конструкция над единствения вход, за да мога да изтъкна законово основание, стопиращо подобен вид дейности, освен моето лично несъгласие и достатъчно ли е несъгласието на 1 от съсобствениците, за да не се реализира намерението за строеж на подобна конструкция?
Благодаря ви предварително!
vilarduen_1
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 19 Фев 2013, 21:35

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron